Hjem Kjendisnytt Kongehuset med ny oppdatering om kong Harald

Kongehuset med ny oppdatering om kong Harald

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kong Harald (87) har gjenopptatt sine kongelige plikter, men vil fremover ha et redusert arbeidsomfang, melder Kongehuset. Tilpasninger i programmet vil bli gjort med tanke på kongens alder.

I en uttalelse fra Kongehuset heter det at:

«Kongen vil gjøre tilpasninger i sitt program fremover, av hensyn til sin alder. Dette vil innebære en varig reduksjon i antall og omfang av aktiviteter kongen deltar på. Det vil også gjøres praktiske tilrettelegginger i gjennomføringen av hans offisielle aktivitet.»

Kong Harald har nylig gjennomgått medisinsk behandling etter en ferie i Malaysia der han fikk helseproblemer. Han ble operert for å få satt inn en pacemaker ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha vært sykmeldt siden han ble syk på ferie. Han var sykmeldt fram til 22. april før han nå gjenopptar sine plikter.

Under sykdomsperioden fungerte Kronprins Haakon som regent.

Mandag møtte kongen forsvarssjef Eirik Kristoffersen og andre militære ledere, et tegn på at han er tilbake i sine offisielle plikter.

Dette er ikke første gang kongen har vært sykmeldt denne vinteren. I januar ble han sykmeldt på grunn av en luftveisinfeksjon, men var tilbake i arbeid kort tid etter.

Kong Harald feiret sin 87-årsdag den 21. februar.

  1. kronprinsparet
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com