Hjem Kjendisnytt Sykehuset med oppdatering om kong Harald

Sykehuset med oppdatering om kong Harald

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Oppdatering om kong Harald.

I går kom det en kort melding fra Kongehuset om at kong Harald er lagt inn på sykehus i Malaysia med en infeksjon.

Innleggelsen skjedde ifølge pressemeldingen fra Slottet i løpet av Kongens ferieopphold i landet.

«Kongen får god oppfølging av både malaysisk og norsk medisinsk personell», heter det i den korte pressemeldingen.

For seks dager siden delte kongehuset bilder av en smilende og munter kong Harald som koste seg i ukjente omgivelser i anledning fødselsdagen sin. Det er ikke uvanlig at de kongelige drar på private ferier når de har bursdag. Og det er heller ikke vanlig at de forteller hvor turen går. Denne gangen har de altså reist til Malaysia.

Tirsdag kveld kom meldingen om at Kongen er lagt inn på sykehus i Malaysia med en infeksjon. Nyheten kommer etter at det i slutten av januar ble kjent at han var sykmeldt på grunn av en luftveisinfeksjon. Også gjennom 2023 hadde Kongen en rekke helseplager. Han var blant annet sykmeldt i høst, men da med korona. 

Til tross for at Kongen den senere tiden har hatt noen utfordringer med helsen, har han blankt avvist at han vil gjøre som sin danske kollega dronning Margrethe, som i januar valgte å abdisere på grunn av helseplager:

Mens dronning Margrethe av Danmark pekte på alder og helse da hun valgte å si fra seg tronen, har kong Harald vært klar på at kongsgjerningen er en rolle han har helt til han dør. 

En reporter fra NTB spurte ifølge NRK om Kongen hadde revudrert standpunktet rundt abdisering da pressen møtte Kongen i forbindelse med et offisielt oppdrag tidligere i januar. 

Kong Harald kunne avvise at den danske dronningens beslutning har påvirket hans standpunkt.

– Jeg fastholder det jeg har sagt hele tiden; at jeg har avlagt en ed til Stortinget, og den varer livet ut, svarte kong Harald.

Kong Harald har vært Norges konge i 33 år, siden 17. januar 1991. Han er den eldste monarken i Europa, og feiret nylig sin 87-årsdag.

Tilstanden er stabil

Kommunikasjonsrådgiver Sara Svanemyr ved Det kongelige hoff kan fortelle til TV 2 at det vil komme oppdatert informasjon i løpet av dagen.

TV 2 har også tatt kontakt med det aktuelle sykehuset, og heldigvis kan Sultanah Maliha Hospital rapportere at kongens tilstand er stabil.

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com