Hjem Kjendisnytt Kongen ba alle nordmenn stille seg dette spørsmålet

Kongen ba alle nordmenn stille seg dette spørsmålet

Det var lenge usikkert om kong Harald var i form til å holde nyttårstalen selv nyttårsaften 2022. Kongen hadde like før jul vært på Rikshospitalet og blitt behandlet for en infeksjon. Men 31. desember satt han klar til å hilse det norske folk fra tv-skjermen.

Kongen omtalte 2022 som et dramatisk år, og ba folk stå sammen.

– Vi mennesker trenger å kjenne at vi kan gjøre noe for at livet skal være så godt som mulig – både for oss selv og for mennesker vi er glad i. Spesielt viktig er dette i urolige tider, når vi står overfor utfordringer det er vanskelig å gjøre noe med for hver og én av oss. Man kan lett kjenne seg maktesløs, åpnet han talen med.

Han oppfordret til å løfte blikket for å få perspektiv, og erkjenne at vi trenger hverandre.

– Det minner oss på at vi ikke er alene. Det styrker oss. Og det gir håp, sa Kongen.

Han tok også opp det at mange sliter med å få endene til å møtes, mange sliter med ensomhet og mange har mistet noen de hadde kjær. Kongen minnet deretter om at vi er et stort felleskap av mennesker som er knyttet sammen med usynlige bånd.

– Vi har lagt bak oss et år med mye dramatikk – som vi fremdeles står midt oppi. Med Russlands brutale krigføring i Ukraina har det kommet et nytt alvor inn over vår del av verden, sa Kongen videre i talen og hilste spesielt til de mange flytkningene som har kommet for å skape seg nye hjem hos oss, som han håper vil oppleve den varmen og trygge havnen de ønsker for seg og sine kjære.

Kongen uttrykte bekymring for demokratisk frihet, fattigdom og klima.

– I dag er mange urolige for framtiden. Jeg føler med alle som nå opplever nye belastninger – etter to tunge år med pandemi. Jeg håper på bedre tider for hver og én som sliter og er bekymret.

I denne situasjonen ber han oss se hverandre.

– Tenk om vi alle hver dag kunne spørre et menneske som kommer i vår vei: «Hva kan jeg gjøre for deg?», oppfordret Kongen i talen.

Han minnet oss om at det ikke koster oss noe – kun litt hverdagsmot og ekstra omtanke.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com