in ,

Kongen behandles for en infeksjon

Kong Harald
Kong Harald. Foto: Det kongelige hoff

Hans Majestet Kongen har fått påvist en infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika, og vil derfor bli værende på Rikshospitalet i noen dager.

Dette opplyses i en pressemelding fra Slottet.

Slottet sier samtidig at tilstanden hans er stabil.


Kongen ble lagt inn på Rikshospitalet torsdag. Da ble det ikke opplyst annet enn av han ble utredet for feber.

VG TV som hadde et team utenfor sykehuset sa det hadde vært relativt rolig på Rikshospitalet, men at et følge med to biler, der kongebilen var en av de to bilene, hadde kjørt til og fra Rikshospitalet.

Det er ikke kjent hvem som har sittet i kongebilen som ble eskortert til og fra sykehuset i flere omganger torsdag kveld.

Ifølge VGTV befant også kongens livslege seg på Rikshospitalet.

Lørdag – for mindre enn en uke siden – seilte Kong Harald og resten av mannskapet på «Sira» i årets VM for 8-metere i Genève, har Kongehuset opplyst.

Etter ni gjennomførte seilas på Genfersjøen, som ligger på grensen mellom Sveits og Franrike, endte Kongen og mannskapet på en 10. plass i mesterskapet.

I 2020 var kongen innlagt på Rikshospitalet for å få byttet en hjerteklaff han opprinnelig fikk erstattet i 2005.

– Kongens aortaklaff ble da erstattet av en kunstig hjerteklaff, laget av biologisk materiale. Slike kunstige biologiske hjerteklaffer har en levetid på mellom 10 og 15 år. Det er derfor ikke uvanlig at slike inngrep må gjentas etter noe tid, opplyste slottet i forbindelse med denne operasjonen.

Kort etter, i begravelsen til svogeren, Erling Lorentzen, i mars 2021 ankom han med krykker.

Han ble også observert med stokk i forkant av begravelsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hurtigruteskip på grunn nær Sognefjorden

apekopper

Norge får 1400 vaksiner mot apekopper – ønsker å prioritere nærkontakter som har høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom