in ,

Kongen deltar i Toralv Maurstads begravelse

Toralv Maurstad

Torsdag begraves Toralf Maurstad. Kongehuset melder på nettsidene sine at Kongen vil delta i begravelsen.

Torsdag kl. 12 bisettes skuespilleren Toralv Maurstad fra Oslo Domkirke. Kong Harald vil delta fra kongehuset. Det melder Kongehuset selv på egne nettsider.

Skuespiller Toralv Maurstad (95) døde fredag 4. Norvember. Etter et hjerneslag i mai 2021 ble skuespillerlegenden kraftig redusert og bodde de siste årene av sitt liv på Fagertun sykehjem på Hadeland. 


Maurstad har satt dype spor etter seg og har blant annet ledet både Oslo Nye Teater og Nationaltheatret.

Mange husker nok godt Maurstad fra rollen som Georg Anker-Hansen«Hotel Cæsar» på TV2. Han hadde også stemmen til Ludvig i «Flåklypa Grand Prix» fra 1975.

I tiden som skuespiller på Nationaltheatret var tittelrollen i «Peer Gynt» hans store varemerke.

Regjeringen hedrer Maurstad med begravelse på statens bekostning. 

– Toralv Maurstad skriver seg inn i historien som en legende i norsk teater- og kulturliv. Gjennom tiår beriket han norsk kulturliv med sin kreative kraft og unike utstråling på scenen og foran kamera. Det er med takknemlighet vi vil huske ham og alle opplevelsene han ga oss, sa statsminister Jonas Gahr Støre i forbindelse med at det ble kjent at skuespilleren skal hedres med statsbegravelse. .

Begravelse på statens bekostning er en utmerkelse som tildeles av regjeringen. Maurstads etterlatte har takket ja til dette. Om lag 100 personer har blitt begravet på statens bekostning siden ordningen ble innført i 1881.

– Toralv Maurstads scenekunst og karisma var enestående. Han traff et bredt publikum og var en person som mange nordmenn følte de kjente. Han vil bli husket som en ruvende scenekunstner, en betydningsfull teatersjef og en av de største kulturpersonlighetene i vår tid, uttalte kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen ifølge VG i den forbindelsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mattilsynet på kontroll: Over halvparten av produktene i barnemat-hylla på butikken var feilmerket

Birgitte Tengs

Sloss trolig mot drapsmannen: Birgitte ble drept av en 23 kilos stein