lørdag, januar 16, 2021

Kongen: – Dette må være historiens fremste norske idrettsutøver

Mest lest nå

Kong Harald er kjent for glødende engasjement og interesse for idrett. Han er ofte å se på tribunene når norske skiløpere sanker medaljer. 

I den nye boka «Kongen forteller» der Harald Stanghelle formidler kong Haralds historie, vies det naturlig nok også et betydelig sidetall til sport. 

Kongen og dronningen. Foto: Det norske kongehus / Instagram

Det er sjelden å se TV-bilder fra målområdet i Holmenkollen uten å også få et glimt av en engasjert kong Harald på tribunen. 


Kongen har sett flere idrettsprestasjoner live gjennom livet enn de fleste sportsidioter bare kan drømme om. 

– Jeg tror Birger Ruud må være den enkeltutøveren som rager høyest på en oversikt over historiens fremste norske utøvere, sier Kong Harald ifølge VG i boken «Kongen forteller». 

Ruud er best kjent som skihopper. I hans karriere var det bare én bakke, og han fikk to OL-gull og ett OL-sølv i skihopp. I tillegg ble han verdensmester tre ganger, i 1931, 1935 og i 1937. 

Les også: Kong Haralds rørende ord om kronprinsen: – Jeg er så heldig

Mindre kjent er kanskje at Birger Ruud også tok bronsemedalje i kombinasjonen i alpin-VM i 1935, og dessuten også vant utfor i OL i 1936. Ifølge VG inngikk utfor den gang bare som en del av den alpine kombinasjonen der han ble nummer fire.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er stolt over at Kongen har valgt en skihopper:

– Det er ekstremt hyggelig at vår kjære konge tar fram en skihopper, det kjenner jeg varmer godt, sier Bråthen til VG.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter