Hjem Nyheter Kongen er friskmeldt til 17. mai – Hilser barnetoget fra slottsbalkongen

Kongen er friskmeldt til 17. mai – Hilser barnetoget fra slottsbalkongen

Mandag kom beskjeden om at Kong Harald var skrevet ut fra Rikshospitalet. Men Kongen var fortsatt sykmeldt, og det var lenge uklart om han – tradisjonen tro – ville hilse barnetoget fra Slottsbalkongen.

Tirsdag kommer imidlertid gladmeldingen fra Slottet: Hans Majestet Kong Harald er friskmeldt fra 17. mai og vil være til stede på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget.

For nøyaktig en uke siden kom meldingen om at kong Harald var sykmeldt og innlagt på Rikshospitalet.

– Kongen har fått påvist en infeksjon som må behandles, og vil derfor bli værende på sykehus noen dager. Tilstanden er stabil, var den knappe beskjeden slottet meddelte pressen.

To dager etter kom det en ny orientering, der Slottet informerte om at kongen fortsatt var på sykehus, men at han var på bedringens vei og var sykmeldt ut uken.

I Kongens fravær er det Kronprinsregenten har gjennomført Kongens planlagte program, og statsbesøket fra Italia den 11. mai fant sted som planlagt.

Dermed vil hele kongefamilien, unntatt prinsesse Ingrid Alexandra være tilstedet på balkongen.

Ingrid Alexandra er nemlig russ i år. I likhet med sin far og tante, Kronprinsen og prinsesse Måartha Louise, får hun anledning til å oppleve 17. mai sammen med sine medruss. Dermed kommer Ingrid Alexandra til å hilse familien sin som står på slottsbalkongen mens hun passerer sammen med russetoget i Oslo på 17. mai.

Kronprinsfamilien skal også hilse barnetoget i Asker fra trappen på Skaugum fra klokken 08.15, men i år altså uten eldstemann i barneflokken.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com