in ,

Kongen er sykmeldt

martha og kong harald

Kongen er sykmeldt med forkjølelse. Det melder Kongehuset på nettsidene sine.

Kongen er sykmeldt fra og med fredag 25. november som følge av en forkjølelse.

Kronprinsregenten gjennomfører Kongens planlagte program i dag, opplyser slottet.


På programmet står som vanlig statsråd på slottet, som holdes hver fredag. Her møter Kronprinsen regjeringen etter at han har hatt audiens med Statsministeren.

Kronprins Haakon har også avskjedsaudiens med Pakistans ambassadør, Babar Amin, samt med tsjekkias ambassadør, Jaroslav Knot.

Audiens med generalmajor Øyving Kvalvik og representanter for Polyteknisk Forening står også på programmet Kronprinsen har overtatt.

Slottet sier ingenting om hvor lang periode Kongen er sykmeldt for.

I august var Kongen innlagt på Rikshospitalet og ble utredet for feber. Også den gangen var slottet knapp i beskrivelsen av Kongens tilstand.

Kongen slet med forkjølelse også i januar. Kort tid etter at utenriksminister Anniken Huitfeldt hadde vært på audiens testet hun positivt for korona. Hun fryktet dengang at hun kunne ha smittet kong Harald, men det viste seg at han heldigvis kun hadde en vanlig forkjølelse.

Verken kong Harald eller dronning Sonja har vært koronasmittet. Det er ikke kjent om kongen har testet seg for korona denne gangen. Folkehelseinstituttet (FHI) har advart mot at vinteren bringer en ny bølge av covid-19, samt influensaepidemier, RSV-infeksjoner og kanskje også kikhoste.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Skal du sende pakker til utlandet før jul? Da haster det for enkelte land

Black Friday ble ikke helt den «kuppdagen» mange kjøpelystne håpet på