Hjem Kjendisnytt Kongen er sykmeldt – dette sier slottet

Kongen er sykmeldt – dette sier slottet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Slottet melder at Kong Harald (82) er sykmeldt med en virusinfeksjon, og at han dermed ikke deltar i statsråd på fredag.

Det er kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe ved Det kongelige hoff som bekrefter til NTB at kongen er sykmeldt med en virusinfeksjon. Det skriver TV 2.

Kong Harald deltok ikke i det ekstraordinære statsrådet på onsdag da Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Han kommer heller ikke til å delta på statsråd på fredag. Kronprinsen vil i hans plass være til stede på slottet, sammen med regjeringen.

Kommunikasjonssjefen vil ikke svare på om infeksjonen er alvorlig.

Nesten tre uker juleferie

Fredagens statsråd er Kongens siste offisielle oppgave før han tar en velfortjent juleferie. Dronning Sonja har sin siste arbeidsdag før jul i dag, torsdag. Da besøker hun barneavdelingen ved Drammen sykehus sammen med Kronprinsesse Mette-Marit.

Etter to uker med juleferie, er Dronningen tilbake på jobb den 2. januar. Da skal hun åpne Pablo Picasso-utstillingen «Suite 347» på Henie Onstad Kunstsenter.

Kongen har en uke ekstra julefri. Hans første offisielle oppgave er den 7. januar, da han skal åpne Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Så går det slag i slag, og allerede dagen etter, skal Kong Harald ta imot Sveriges utenriksminister, Ann Linde, i audiens.

Skal holde på til «the bitter end»

Det er ikke ofte kongeparet må avlyse oppgaver på grunn av sykdom. Kong Harald har de siste årene hatt noen perioder med sykdom, men det siste halvannet året har han holdt seg frisk. Sist han var syk, var i april i fjor. Da hadde han smerter og var overbelastet i den ene foten.

Kong Harald har ingen planer om å abdisere. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

Men kong Harald er fast bestemt på at han ikke skal forlate tronen før han avgår ved døden.

«Jeg har avlagt en ed til Stortinget som jeg mener varer livet ut. Så enkelt er det», sa kongen i et intervju i DN i februar.

«Det er blitt tradisjon i dette landet for at vi holder på til «the bitter end», sa han videre.

SE OGSÅ: Mange reagerer på Prins Sverre Magnus på julebildene: Det er helt rart

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com