torsdag, februar 25, 2021

Kongen fyller 84 – slik feirer han dagen

Mest lest nå

Kong Harald er 84 år i dag. Årets feiring blir privat, opplyser Slottet.

– Dagen feires privat, og da offentliggjøres ingen detaljer om feiringen, sier assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff Sven Gj. Gjeruldsen til VG.

Kongens bursdag havner ofte i vinterferien, og vi har ofte sett bilder av hele familien samlet til ferie og feiring i tidligere år.


Kong Harald er fortsatt sykemeldt etter en kneoperasjon rundt månedsskiftet. Kongen ble operert for en avrevet sene over kneet, og er fortsatt under opptrening etter inngrepet. Sykemeldingen varer til 14. mars.

kong harald
Kongen fyller 84.

I en pressemeldingen som kom tidligere i februar, der Kongens sykemelding ble forlenget, opplyste Slottet at Kongen oppholder på Kongsseteren, der han får fysioterapibehandling.

– Det er ingen forandringer i kongens tilstand enn fra da, sier Sven Gj. Gjeruldsen til VG.

Selv om Kongen har gjennomgått både hjerteoperasjon og kneoperasjon så har han alltid vært klar på at det å bli pensjonist ikke er et alternativ for ham.

– Det er blitt tradisjon i dette landet for at vi holder på til «the bitter end», har Kongen ifølge VG tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.

View this post on Instagram

A post shared by Det Norske Kongehuset (@detnorskekongehus)Den siste offentlige opptredenen til kong Harald før sykmeldingen var da han sammen med Dronningen og Kronprinsen besøkte Gjerdrum etter kvikkleireskredet som gikk lille nyttårsaften og krevde 10 menneskeliv.

Under Kongens sykmelding er det Kronprinsen som har utført de konstitusjonelle pliktene.

LES OGSÅ:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter