Kong Harald og Dronning Sonja har startet på sitt ukeslange statsbesøk til Kina. 

I går landet Kongen og Dronningen i Dunhuang i den kinesiske ørkenprovinsen Gansu. Det Norske Kongehus på Instagram er flink til å oppdatere det norske folk om Kongen og Dronningens bevegelser og kommer nok til å rapportere hyppig fra Kinabesøket.

Etter gårsdagens landing kunne de fortelle at turen vil vare fra 11-19 oktober.

«Det markerer starten på Kongeparets statsbesøk til Kina, som vil utspille seg her i Dunhuang og i Beijing før det avsluttes i Shanghai 19. oktober. Programmet i Dunhuang omfatter både satsing på fornybar energi, utdanningssamarbeid og kulturhistorie.»

Samtaler med presidenten 

Kongeparet reiser med en solid delegasjon nordmenn. I følge TV 2 er utenriksminister Ine Eriksen Søreide, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, og over 300 nordmenn fra norsk næringsliv med på turen.

LES OGSÅ
Bettan kommer med avsløring om forholdet til kjæresten

– Vi mener at det er viktigere enn noen gang å utvikle den politiske og økonomiske dialogen med Kina, sier Kina-ambassadør Geir O. Pedersen til Aftenposten.

«Kongeparet skal til Beijing for den offisielle markeringen av statsbesøket, som bl.a. består av samtale med president Xi Jinping og undertegnelse av bilaterale avtaler. Programmet i Beijing vil videre omfatte boklansering om Edvard Munchs samlede verker på kinesisk, markering av vintersports¬samarbeid, åpning av norsk-kinesisk samfunnsvitenskapelig symposium og en vennskapsmiddag med norske og kinesiske kulturinnslag,» skriver regjeringen på sine nettsider.

Besøket avsluttes i Shanghai. Her vil det være møtevirksomhet med næringsliv og organisasjoner hvor temaet bærekraftige hav vil stå i fokus.

Vi ønsker Kongen og Dronningen et riktig godt opphold i Kina – bedre ambassadører for landet vårt finnes ikke! Trykk på deleknappen dersom du også mener at vi har det perfekte kongepar! 

LES OGSÅ
Sandra Lyng med åpenhjertig melding: "Ammingen har vært et helvete! Og det har gjort så vondt"