onsdag, juli 8, 2020

Kongen reiser til utlandet. Nå tar Kronprins Håkon over

Mest lest nå

Kongen reiser til Mallorca lørdag den 5. oktober for å delta i VM i seiling. I denne perioden vil Kronprins Håkon være fungerende konge.

Ifølge Kongehuset, deltar Kongen og hans mannskap i VM i seiling, the Nations Trophy, klassen Swan 50.

Kongen vår har alltid vært lidenskapelig opptatt av seiling. En lidenskap han arvet av sin far, Kong Olav. Ifølge Kongehuset har høy ferdighet, glede over å konkurrere og dyp kjærlighet til seilsporten vært en del av arven som ble videreført fra Kong Olav til Kong Harald.


Konkurrerte for første gang som tiåring

Harald var oppdratt innen idrett og friluftsliv fra tidlig barndom. Fritid og trivsel i båt var del av kronprinsfamiliens rekreasjon og væremåte.

Prins Harald var bare ti år gammel da han i 1946 konkurrerte som mannskap for første gang. Da fikk han også oppleve gleden ved å bli nummer 1. Han slo også sine storesøstre som også deltok i konkurransen. Harald fikk sin første båt av sin bestefar til jul i 1947.

Det var tydeligvis en gave midt i blinken, for siden har kongen vår seilt mye, og deltatt i flere konkurranser.

Ble verdensmestere i 1987

Kronprins Harald representerte Norge i seiling under sommerlekene i 1964, 1968 og 1972, og bar det norske flagget under åpningsseremonien i Tokyo i 1964.

Neste uke skal kongen ut for å seile. Da blir Haakon kronprinsregent. Foto: Terje Pedersen, Det kongelige hoff

I 1987 i Kiel, ble Kronprinsen og hans mannskap verdensmestere i seiling, da de slo alle konkurrenter i klassen for bane- og havseilas med båten ”Fram X”.

LES OGSÅ: 14 sitater som beviser hvor klok vår kjære Kong Harald er

Ville gjøre seilsporten mer tilgjengelig

Kong Harald har brukt mye tid, innsikt og dyp interesse til oppgaver knyttet til organisering av idretten og opplæring av unge seilere. Kronprinsen var også en av initiativtakerne til opprettelse av Norges Seilforbund som ble stiftet i 1970 og han ble det nye forbunds første formann. Et viktig mål var å gjøre seilsporten mer tilgjengelig, og ikke reservert for personer med tilknytning til KNS og indre Oslofjord.

kronprins haakon
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

Nå ønsker vi kronprins Haakon lykke til med oppgavene som venter mens kongen er borte – han kommer nok til å klare dem helt utmerket!

130,124FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter