mandag, juni 1, 2020

Kongen seiler i VM med kneskade

Mest lest nå

Landingen til norsk luftambulanse går verden rundt

Landingen til den norske luftambulansen får medieomtale over hele verden.  For noen år siden ble det publisert en video på Youtube som viser hvordan en...

Kong Harald (82) og hans mannskap deltar i VM i seiling i Mallorca denne uken. Men en skade i kneet gjør at han må ta noen forholdsregler.

Bilder som ble tatt av kong Harald da han ankom konkurransen og gjorde seg klar, viste at kongen bruker en slags bandasje på kneet.

Slottets assisterende kommunikasjonssjef, Sven Gjeruldsen, bekrefter at kongen har en kneskade til TV 2.


«Det er kjent at H.M. Kongen over lengre tid har hatt problemer med det ene kneet, og han benytter derfor en støttebandasje under i VM i seiling», sier han.

Knebandasjen har magneter som både skal være gunstig for blodsirkulasjon og skal minske smerter. Slottet vil ikke utdype mer om skadens alvorlighetsgrad.

Konkurrerte første gang som tiåring

Kongen dro til Mallorca lørdag den 5. oktober for å delta i VM i seiling – the Nations Trophy, klassen Swan 50. Kongen vår har alltid vært lidenskapelig opptatt av seiling. En lidenskap han arvet etter sin far, Kong Olav. Ifølge Kongehuset har høy ferdighet, glede over å konkurrere og dyp kjærlighet til seilsporten vært en del av arven som ble videreført fra Kong Olav til Kong Harald.

LES OGSÅ: Kongen reiser til utlandet. Nå tar Kronprins Håkon over

Prins Harald var bare ti år gammel da han i 1946 konkurrerte som mannskap for første gang. Da ble han nummer 1.

I år seiler kongen og hans mannskap med ny båt i år, av typen ClubSwan 50. Den har fått navnet Fram XVIII. Båten av karbon og har flere egenskaper man finner på racingbåter.

Dronningen er sykemeldt

Selv om kongen og dronningen vår er veldig spreke og friske til begge å være over 80 år, har det vært en del sykdom de siste par årene.

I sommer var Dronning Sonja sykemeldt en periode på grunn av en infeksjon i foten. Nå er hun sykemeldt igjen med infeksjon i de øvre luftveiene.

Vi ønsker begge to god bedring, og så ønsker vi kongen lykke til i VM.

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter