lørdag, april 4, 2020

Kongeparet stopper alle offisielle arrangement

Mest lest nå

Øystein Pettersen gir oss innblikk i hverdagen – Med hjemmekontor

Øystein Pettersen, med kallenavnet «pølsa» har gjort en god figur med sin kjærlige og positive personlighet gjennom tv-serien 71° Nord «Norges tøffeste kjendis». Øystein hadde...

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Kongehuset avlyser eller utsetter nå alle offisielle arrangement frem til påske. Kongen uttaler i en pressemelding at nå må alle delta i den nasjonale dugnaden.

– Landet vårt er i en alvorlig situasjon som rammer enkeltmennesker og hele samfunnet. Det er avgjørende at vi alle deltar i den nasjonale dugnaden for å unngå å utsette oss selv eller andre for smitte. Det er derfor viktig at vi alle følger anbefalinger og pålegg fra myndighetene, sier kong Harald i en uttalelse.

– Vi må bidra med det vi kan for å hindre spredning av viruset, og jeg vil særlig takke helsepersonell over hele landet som i disse dager gjør sitt ytterste for å avhjelpe situasjonen. Vi alle håper at utviklingen snart vil snu, sier kongen videre.

Sluttet å håndhilse

Kommunikasjonsjef ved slottet, Guri Varpe sa tidligere i uken til TV 2 at Slottet lenge har vært veldig nøye med håndhygiene for å unngå smittefare.

– Vi følger helsemyndighetenes råd, og har sterkt fokus på hygiene, også i forbindelse med statsråd, sa hun.

Mandag innførte Slottet regler om at medlemmer av kongefamilien og ansatte ikke skulle håndhilse.

kong harald
Kong Harald maner til dugnad. Foto: De kongelige samlinger / Instagram

– Vi har begynt å begrense håndhilsning fra i dag. Man må konse litt for å få det til. Men det finnes mange andre gode måter å hilse på, så det går nok bra, sier kronprins Haakon til NTB. Det skriver VG.

– Vi treffer veldig mange mennesker, så vi tenker at det er en fin måte å ta vare på risikogruppene som ikke skal få smitten. Det er målsettingen, sa kronprinsen videre.

Stortinget begrenser virksomheten

Stortinget har også innført tiltak for å begrense mulig spredning av koronaviruset. På hjemmesider skriver nasjonalforsamlingen at den parlamentariske kjernevirksomheten, det vil si virksomhet knyttet til behandling av saker i komiteene og i plenum, opprettholdes.

Ingen komitereiser innenlands gjennomføres og alle utenlandsreiser avlyses. Samtidig melder Stortinget at alle komitehøringer skal foregå skriftlig eller ved bruk av videokonferanse. Representanter og ansatte blir bedt om å unngå utenlandsreiser.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...