Hjem Historier fra livet Svigermor rasende da hun ikke fikk lov til dette: – Det er så urettferdig

Svigermor rasende da hun ikke fikk lov til dette: – Det er så urettferdig

Del
X

Fødsel er en av de mest spesielle opplevelsene for en kvinne. Det er emosjonelt, og det er et svært privat øyeblikk. En svigermor som ikke fikk være med på fødestuen når hun skulle bli farmor, følte seg forbigått og spurte om råd i en populær rådgivningsspalte. Der fikk hun klar beskjed. 

Det å følge en kvinne på fødestuen er forbeholdt de aller nærmeste. Da Julia skulle føde sitt første barn, ønsket hun å ha med ektemannen Steven og sin egen mor. 

Dette falt imidlertid svigermor tungt for brystet. Hun kunne ikke forstå hvorfor Julia ville være ukomfortabel med henne i rommet. Den blivende farmoren sendte inn et fortvilet leserbrev og ber om råd for å få svigerdatteren til å endre mening. 

«Min sønn Steven og svigerdatter Julia venter sitt første barn, og vårt første barnebarn, neste måned. Jeg hadde det jeg trodde var et godt forhold til Julia, men jeg føler meg knust. Julia har bestemt at bare Steven og moren hennes skal få være på fødestuen når hun føder», forteller den vordende farmoren ifølge nettstedet Slate i et leserinnlegg til den populære spalten Dear Prudence hvor lesere kan få råd til å rydde opp i problematiske relasjoner eller krangler. 

Hun forklarer videre at hun ble lamslått og såret over det urettferdige ved avgjørelsen og prøvde å trygle henne og sønnen om å få være med. Svigerdatteren sier imidlertid at hun ikke ville føle seg komfortabel med å ha svigermoren der. 

«Jeg minnet henne på at jeg var sykepleier i 40 år, så det er ingenting jeg ikke har sett. Jeg har prøvd å resonnere med Steven, men han ser ut til å være redd for å irritere Julia og vil ikke hjelpe. Jeg ringte foreldrene til Julia og ba dem om å være så snille og argumentere med datteren, men de svarte bryskt og ganske frekt telefonen», forteller kvinnen. 

Hun sier videre at hun ikke har følt annet enn sorg siden hun fikk vite at hun ville bli utestengt fra fødestuen. 

– Det er så urettferdig

Sønnen hennes har tilbudt henne å vente utenfor, slik at hun kunne komme inn etter at fødselen er vel overstått og Julia og babyen er «presentable». 

«I mellomtiden vil Julias mor være i stand til å se barnebarnet vårt komme til verden. Det er så urettferdig», mener kvinnen.

Den blivende farmoren forteller videre at hun alltid har hatt et nært forhold til sønnen, men nå føler hun seg ikke verdsatt mer. 

Illustrasjon laget med AI av Sosialnytt

«Jeg orker ikke engang å snakke med Julia. Jeg blir behandlet som en annenrangs bestemor, selv om jeg aldri har vært annet enn støttende og hjelpsom. Hvordan kan jeg få dem til å se hvor urettferdig og grusom avgjørelsen deres er?», spør den forsmådde kvinnen.

  1. bestemor og svigermor

Prudence gir imidlertid ikke kvinnen helt det svaret hun hadde håpet på. Hun er krystallklar på at den blivende farmoren er helt urimelig, og sier rett ut til henne at hun tar feil, samt at hun håper at hun er i stand til å se at hun har oppført seg urimelig og må endre seg. 

«Din svigerdatter føder, noe som er en ganske vanskelig, smertefull og intim prosess. Hun har all rett til å planlegge på forhånd hvor mange mennesker hun vil skal være i rommet. Dette handler ikke om deg», kvitterer Prudence. 

Hun legger til at hun får se barnebarnet den dagen det blir født, vil få være i barnebarnets liv så lenge hun lever. 

«Ingenting blir tatt fra deg. Din svigerdatter og din sønn trekker en helt passende grense, og du må slutte å prøve å krangle med dem om det», sier hun før hun ber den vordende bestemoren skjerpe seg og sitte på gangen og lese en bok mens svigerdatteren føder. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com