in

Koreaner ble syk etter å ha spist sushi. Måtte amputere hånd og underarm for å overleve

En eldre herre fra Syd Korea betalte en høy pris for et lite stykke sushi – han endte med å måtte amputere en hånd og underarmen.

Ikke lenge etter måltidet fikk den ikke navngitte mannen store blemmer på den ene hånden, og hva som skal ha vært ulidelige smerter. Det viste seg å være en bakterieinfeksjon, som han skal ha fått fordi han spiste rå fisk i forbindelse med et sushimåltid, skriver Fox News.

Han reiste til sykehus hvor de drenerte blemmen, fjernet det infiserte vevet og skrev ut antibiotika til ham.


Måtte amputere

Men dessverre var behandlingen nytteløs. De kjøttetende bakteriene ødela hånden så mye at den ikke kunne reddes. Eneste løsning for å redde mannens liv var å amputere.

Legene diagnostiserte mannen med en infeksjon de kalte «vibriosis», etter bakterien «Vibrio vulnificus».

Dessuten var mannen diabetiker, hadde høyt blodtrykk og en leversykdom som han gikk til regelmessig dialyse mot.

Selv om legene gjorde sitt ytterste for å redde hånden og armen, og ga ham to typer antibiotika intravenøst, ble han bare verre.

Mennesker med diabetes er spesielt utsatt for denne type infeksjoner, og sårene har ofte vanskelig for å helbrede på grunn av dårlig blodomløp i ekstremitetene, noe som gir grobunn for denne type aggressive bakterier.

Armen ble amputert 25 dager etter mannen hadde inntatt måltidet.

Det antas at rundt 80.000 mennesker årlig blir smittet med vibriosis i USA, flesteparten av disse på grunn av de har inntatt rå sjømat, som for eksempel østers eller andre skalldyr. Heldigvis blir de rammede gjerne friske i løpet av et par dager, men har man svekket immunsystem i forveien kan konsekvensene bli betydelig verre.

Etter amputasjonen ble pasienten betraktelig bedre, og er nå hjemme hos seg selv igjen.

Sjømat er godt, enten det er i form av kokt eller rå retter, men det bør alltid utvises en viss forsiktighet hvis man har en eller flere kroniske sykdommer som svekker immunsystemet og gir ypperlige levekår for disse aggressive bakteriene. Del artikkelen så flere får vite hvor farlig det kan være.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskning: De med rødt hår har vunnet i genlotteriet

Da knivdesperadoen kom for å drepe barna på biblioteket, visste 75-åringen nøyaktig hva han skulle gjøre