Hjem Dyr Korona gir babyboom for Kenyas elefanter

Korona gir babyboom for Kenyas elefanter

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Siden 1990 er Kenyas elefantbestand mer enn doblet etter at landet har fått bukt med utbredt krypskyting. 2020-tallene er ekstra oppløftende.

På 1970-tallet var Afrika hjem for over 1,3 millioner elefanter. Idag er det kun 500.000 igjen. En lang periode med illegal krypskyting gjorde at bestanden i safari-paradiset Kenya kun talte 16.000 i 1989. Myndighetene har tatt problemet på alvor, og etter mange års kamp mot ulovlig elefantjakt har elefantbestanden nå steget til mer enn 34.000, melder Daily Mail.

Naturvernorganisasjonen WWF forteller at handelen med neshorn og elfenben er helt oppe på en fjerdeplass over de største krimområdene globalt. Elfenben er fortsatt en ettertraktet vare enkelte steder, og i deler av Asia er elefantens støttenner en svært ettertraktet naturmedisin. For å forhindre at den illegale jakten med påfølgende smugling av støttennene harden kenyanske regjeringen ilagt lengre fengselsstraffer og store bøter for krypskyttere.

All jakt er ulovlig i Kenya, og turistminister Najib Balala hevder myndighetene har lyktes med å temme krypskytingen i landet.

Statistikken viser at det ble drept 80 elefanter i 2018. Tallet ble mer enn halvert, til 34, i 2019. Hittil i 2020 har kun sju elefanter blitt skutt av illegale jegere. Årsaken er ikke myndighetenes anti-krypskytingskampanjer alene. Som følge av korona-pandemien har også flytrafikken til landet blitt strupet, og det er rett og slett ikke mulig for mange av jegerne å reise til landet. 

Andalou Agency melder at det dessuten også er baby-boom blant elefantene i Amboseli nasjonalpark ved foten av Kilimanjaro. Ikke bare har de fått ro og fred fra både krypskyttere og turister, men en periode med mye regn har også sørget for at elefantene har hatt rikelig med mat. 

LES OGSÅ: Gladmelding: Nå kan det bli forbudt med elefanter på sirkus og i dyrehager over hele verden

Tags:
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com