torsdag, mai 28, 2020

Korona-kaos i New York. Må oppbevare døde i lastebiler utenfor sykehusene

Mest lest nå

Sykehusene i New York har ikke lenger plass til å oppbevare alle som dør av korona. Nå oppbevares døde i lastebiler med fryselagre i gatene utenfor sykehusene.

– Man ser jo kjølecontainerne, og av og til ser du likposene. Likevel er det fraværet av ting som gjør det uhyggelig. Det er folketomt, og føles ikke som New York, sier Max Schaid, som bor i Brooklyn, til TV 2.

Forsvarsdepartementet skal sende 85 containere til New York. Det står nå lignende containere foran alle de største sykehusene i byen.


– Det er veldig deprimerende. De er jo 15 meter lange, og her står det to av dem. Det er jo 30 meter med frysere med lik. De sier at dette kommer til å bli den verste uken også, sier Max Schaid videre.

Hardt rammet

New York den byen i USA som er blitt hardest rammet av koronaviruset. Bare i byen New York har over 3.200 mistet livet. Til sammenligning mistet 2.753 mennesker livet i angrepene på tvillingtårnene World Trade Center i New York og Pentagon i Washington og i Pennsylvania 11. september 2001. Regner man med koronadødsfall i hele delstaten, er tallet over 5.400.

New York er knallhardt rammet av koronaviruset.

Tirsdag ettermiddag kunngjorde New Yorks guvernør Andrew Cuomo at 731 personer hadde mistet livet bare det siste døgnet. Det er det høyeste dødstallet i delstaten siden utbruddet begynte. USA er også det landet i verden med flest koronasmittede. Nærmere 370.000 mennesker har testet positivt. Stadig flere dør av viruset. Tirsdag formiddag var 11.000 døde i USA.

Midlertidige begravelser

Nå klarer ikke begravelsesbyråene i New York å håndtere alle dødsfallene.

Ordfører Bill de Blasio sa under en pressekonferanse denne uken at det er aktuelt med midlertidige begravelser for de døde.

– Vi kommer kanskje til å måtte holde midlertidige begravelser så vi kan forholde oss til hver berørte familie på et senere tidspunkt, sa han.

129,744FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter