søndag, november 28, 2021

Koronaeffekt: Hjemmekontor-året ga uhell og tabber for en halv milliard

Mest lest nå

Uhell og tabber i norske hjem kan ha kostet inntil 500 millioner kroner i 2020, anslår Gjensidige.

Forsikringsselskapene merker også at vi har vært mer hjemme under pandemien. Hjemmekontor-året 2020 har gitt en formidabel økning i forsikringssaker der vi ødelegger ting hjemme.

En knust platetopp kan koste alt fra 3.000 til 12.000 kroner. Det er det nok få som tenker på når de monterer krydderhylla i praktisk gripeavstand over komfyren. Gjensidige forteller at et typisk tilfelle av hjemmeulykkene våre er at saltbøssa braser ned på komfyren. Selskapet har også sett skademeldingene som kommer opp i 100.000-kroners-klassen som følge av at brannslukningsapparat har blitt utløst.


– Vi har registrert en formidabel økning i denne type saker, forteller leder Linda Engen i eiendomsavdelingen til Gjensidige i en pressemelding.

Tilsvarende regnestykke for få år tilbake viser at det har vært en dobling i erstatningene etter tabber, og fra 2018 og 2019 til 2020 var økningen på nær 20 prosent.

– Vi har mistanke om at en allerede dårlig utvikling er styrket av mye hjemmetid under pandemien, sier Engen.

Uhell og tabber kan skje den beste, men noen kunne nok vært unngått med litt mer varsomhet.

Foto: Gjensidige / My Newsdesk

– Kaffe og saft i tastaturet er en klassiker. Vi får også mange skademeldinger fra folk som har snublet i ladekabelen og revet pc’en ned på gulvet med så stor kraft at den går i stykker, sier Engen.

Slike uhell erstattes av enkelte innboforsikringer. Gjensidige forteller at de alene har betalte ut over 100 millioner kroner for slike skader i 2020, og anslår at forsikringsselskapene samlet betalte ut inntil 500 millioner kroner.

– Tabber og uhell er faktisk den vanligste årsaken til at folk bruker innboforsikringen, sier hun.

Gjennomsnittserstatningen for tabber og uhell er 4.000 kroner. Men det hender at det kommer inn skademeldinger som gir svært store erstatninger.

Engen kan fortelle om to kostbare klokker som ved et uhell ble feid ned på et flislagt gulv fra baderomshyllen. Erstatningen kom på 170.000 kroner.

En annen spesiell sak gjaldt et maleri som ble ødelagt da et barn løp på det. Maleriet var hinsides reparasjon, og ble erstattet med 100.000 kroner.

De fleste av oss har litt mindre kostbare hjemmeulykker. Dette er de mest vanlige uhellene i norske hjem:

  • Knust mobilskjerm
  • Fall- og væskeskader på PC og nettbrett
  • Knust platetopp
  • TV som velter eller faller ned fra veggen
  • Fall og væskeskader på øvrig innbo, for eksempel hyller som raser ned eller vinglass som velter ned i sofa
Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
233FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter