tirsdag, februar 18, 2020
Forskning Kortvokste har mest temperament og blir fortest sint, sier...

Kortvokste har mest temperament og blir fortest sint, sier forskning

-

Har du noengang mistenkt at kortvokste personer er de med «kortest lunte»? Vel, da har du kanskje et poeng. 

Et forskningstudie gjort i Atlanta, USA slår nemlig fast at kortvokste mennesker har et kraftigere temperament enn mennesker som ikke kan betegnes som kortvokste.

En gruppe på Centers for Disease Control and Prevention fant nemlig ut at kortvokste menn er mer troendes til å begå voldsomme eller kriminelle handlinger. Undersøkelsen tok for seg 600 menn, så kortvokste kvinner kan puste lettet ut. Studiet sier ikke noe om hunkjønnet.

Mennene som var med på studiet var mellom 18 til 50 år og fikk en rekke spørsmål om selvbilde, atferd, rusmisbruk og rulleblad.

Det viste seg at mennene som var lav av vekst også var de som i størst grad var innblandet i kriminelle handlinger, voldsom atferd og rusmisbruk. Forskerne mener dette handler om at de kortvokste mennene føler seg mindre maskulin og slik sett får dårligere selvbilde. Noe som igjen fører til et høyt temperament.

Av de 600 mennene viste det seg at de korte mennene tre ganger så ofte var innblandet i fysiske angrep som førte til en skade, eller benyttet seg av et våpen.

Andre studier er inne på det samme 

Det at kortvokste menn har et høyere temperament har faktisk fått en egen betegnelse, nemlig «Short Man Syndrome».

«Short Man Syndrome» er ekte, mener forskere.

Et studie som tidligere har blitt gjort ved Oxford University bekrefter at syndromet har noe ved seg.

Napoleonkomplekset 

Dette har i en årrekke blitt omtalt som «Napoleonkomplekset». Tanken er at lave menn får en mer aggressiv atferd for å kompensere for deres mangel på centimetere. Hvorfor det blir omtalt som Napoleonkomplekset vet man ikke med sikkerhet, da Napoleon ikke kan beskrives som spesielt kortvokst. Han var rundt 170 centimeter, ikke særlig høyt, men heller ikke veldig lavt.

Hva tror du? Er det noe i denne forskningen eller er det bare tilfeldigheter? Du kan jo tipse en kortvokst venn om saken og høre hva de tenker! 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Lille Freya ble født alt for tidlig – smilet til den premature babyen har rørt tusenvis

Det å skulle ta imot et barn som fødes for tidlig er nok en angstfull opplevelse for de fleste foreldre. Spørsmålene er sannsynligvis mange,...

Den fire år gamle gutten overtaler familien sin til å adoptere en hjemløs, gammel mann

Fireåringen gikk den samme ruten til og fra barnehagen sammen med mammaen sin hver eneste dag. Og hver dag gikk de forbi en eldre,...

Slik gikk det med Angelina Jordan i finalen av «America’s Got Talent: The Champions»

Etter at Angelina Jordan gikk videre i «America’s Got Talent» har hun vært på "alles lepper". I natt ble resultatene av finalen avslørt.   14-år...