Forsiden Forskning Kortvokste har mest temperament og blir fortest sint, sier forskning

Kortvokste har mest temperament og blir fortest sint, sier forskning

Har du noengang mistenkt at kortvokste personer er de med «kortest lunte»? Vel, da har du kanskje et poeng. 

Et forskningstudie gjort i Atlanta, USA slår nemlig fast at kortvokste mennesker har et kraftigere temperament enn mennesker som ikke kan betegnes som kortvokste.

En gruppe på Centers for Disease Control and Prevention fant nemlig ut at kortvokste menn er mer troendes til å begå voldsomme eller kriminelle handlinger. Undersøkelsen tok for seg 600 menn, så kortvokste kvinner kan puste lettet ut. Studiet sier ikke noe om hunkjønnet.

Mennene som var med på studiet var mellom 18 til 50 år og fikk en rekke spørsmål om selvbilde, atferd, rusmisbruk og rulleblad.

Det viste seg at mennene som var lav av vekst også var de som i størst grad var innblandet i kriminelle handlinger, voldsom atferd og rusmisbruk. Forskerne mener dette handler om at de kortvokste mennene føler seg mindre maskulin og slik sett får dårligere selvbilde. Noe som igjen fører til et høyt temperament.

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Av de 600 mennene viste det seg at de korte mennene tre ganger så ofte var innblandet i fysiske angrep som førte til en skade, eller benyttet seg av et våpen.

LES OGSÅ
Nytt studie avslører: Katter oppfører seg som sin eier

Andre studier er inne på det samme 

Det at kortvokste menn har et høyere temperament har faktisk fått en egen betegnelse, nemlig «Short Man Syndrome».

«Short Man Syndrome» er ekte, mener forskere.

Et studie som tidligere har blitt gjort ved Oxford University bekrefter at syndromet har noe ved seg.

Napoleonkomplekset 

Dette har i en årrekke blitt omtalt som «Napoleonkomplekset». Tanken er at lave menn får en mer aggressiv atferd for å kompensere for deres mangel på centimetere. Hvorfor det blir omtalt som Napoleonkomplekset vet man ikke med sikkerhet, da Napoleon ikke kan beskrives som spesielt kortvokst. Han var rundt 170 centimeter, ikke særlig høyt, men heller ikke veldig lavt.

Hva tror du? Er det noe i denne forskningen eller er det bare tilfeldigheter? Du kan jo tipse en kortvokst venn om saken og høre hva de tenker! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet