søndag, februar 28, 2021

Koss: Karlstad var utslitt allerede før startskuddet gikk i Calgary

Mest lest nå

Johann Olav Koss og Geir Karlstad hadde en trøblete start på samarbeidet.

Det ble rabalder da Johann Olav Koss fra Strømmen ble satt på lag med Lillestrøm-ikonet Geir Karlstad.

Karlstad var ikke sen med å kalle han «Strømling». Pent ment var det neppe fra mannen som på den tiden var verdens beste distanseløper på isen.


Johan Olav Koss

– Vi hadde forskjellige premisser da vi gikk inn i samarbeidet. Jeg var sta på mine ting, han var sta på sine ting, og det var ikke akkurat utarbeidet noen strategi eller kultur, sier Koss til VG.

Les også: Kona om Johann Olav Koss: -Det var kjærlighet ved første blikk

Han forteller videre at de bare kom sammen, og at det ikke var sånn det ble etter hvert da de ble et felles lag og skulle gjøre hverandre gode.

– Dette var helt i begynnelsen, rett etter 1988, forteller Koss. Det var i 1988 storfavoritten Karlstad falt i Calgary-OL.

Les også: Johann Olav Koss: – Da føler du deg utafor

Koss forteller VG at han opplevde at Karlstad var altfor tilgjengelig for alle, at han ble spist opp av omgivelsene og fremsto utslitt allerede før startskuddet gikk i Calgary.Samarbeidet med Karlstad gikk tungt i starten for Koss. Til slutt smalt det.

– Vi hadde en skikkelig oppvask. Hans Trygve (Kristiansen) hadde bare to løpere, Geir og meg, på den tiden. Det så litt trangt ut da de to han hadde, ikke klarte å samarbeide. Jeg lærte jo så mye av Geir, slet vettet av meg bak ham. Mens han følte at jeg tok av ham, men at han ikke fikk noe av meg, sier Koss.

Men i Alberville snudde det. De to skøytestjernene tok hvert sitt OL-gull og var begge på pallen etter 10.000-meteren.  

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter