in

Kraftig økning i antallet koronarelaterte reiseforsikrings-saker

fly
Det er lurt å vite hvilke rettigheter du har dersom flyet ditt blir kansellert. Foto: Canva

Europeiske Reiseforsikring fikk innmeldt rekordmange saker knyttet til avbestilling av reiser i de to siste månedene i 2021. Samtidig økte antallet sykdomstilfeller på reiser markant.

Tall fra If Europeiske Reiseforsikring viser at rekordmange nordmenn ble forhindret fra å reise på turer som skulle ha funnet sted i november og desember i 2021.


En økende smittetrend og strengere karanteneregler gjorde sitt til at mange ble nødt til å holde seg hjemme.

– I desember fikk vi inn tre ganger så mange avbestillingssaker som i de travleste sommermånedene, og veldig mange av disse er relatert til pandemien, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Handeland i If Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringen følger strengere karanteneregler

– Dette viser tydelig hvor viktig det er å ha en god reiseforsikring i ryggen. Vi valgte tidlig å la forsikringen dekke avbestilling som skyldes myndighetspålagt smittekarantene. Nå som reglene har blitt strammet ytterligere inn er det mange som har nytt godt av det, sier Handeland.

Antallet avbestillingssaker nær doblet seg fra oktober til november, og økte med over 60 prosent fra november til desember. Så for mange ble nok ikke jule- eller nyttårsfeiringen helt som de hadde sett det for seg.

Økning i sykdom på reise

Mange har nok likevel reist på ferie på tampen av fjoråret. 

– Vi ser en tydelig økning i antallet kunder som har blitt syke på reise både innen- og utenlands mot slutten av 2021, med en ekstra topp i desember. Samtidig har antallet ulykkesskader holdt seg på et stabilt nivå, sier Andreas Handeland.

Reiseråd

Regjeringen har også klare råd til reiselystne. Dersom man tenker seg ut på tur er det lurt å sjekke Utenriksdepartementets reiseråd:

Her finner du oversikt over land med reiseråd.

Som reisende bør du følge med på UDs reiseinformasjon og oppdateringer om koronapandemien.

Du bør også følge råd og informasjon fra lokale myndigheter i det landet du oppholder deg i.

I tillegg bør du registrere deg på reiseregistrering.no, slik at UD kan nå deg med oppdateringer og informasjon. Du bør alltid sørge for å ha gyldig reiseforsikring. 

Husk også at alle over 16 år, også norske statsborgere, må registrere seg før ankomst til Norge.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Diana

Dianas eks advarte henne før intervjuet

Vi krasjet og bulket for 200 millioner kroner i jula