mandag, januar 24, 2022

Kraftig økning i boligbranner i fjor

Mest lest nå

Tall fra alarmselskapet Verisure viser en økning i boligbranner på hele 54 prosent fra 2020 til 2021, noe som i hovedsak skyldes flere pipebranner og branner i elektrisk utstyr.

– Med mer hjemmetid som følge av koronapandemien er tidlig varsling ved brann viktigere enn noen gang, sier Tom Erik Røsvoll, leder for Verisures alarmstasjon.

Verisures alarmstasjon i Oslo er bemannet med alarmoperatører som overvåker nærmere en kvart million bolig- og bedriftsalarmer over hele landet døgnet rundt, året rundt. Operatørene håndterer omtrent én million hendelser årlig, og 2021 har vært et svært travelt år på alarmstasjonen.


Les også: Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Selskapets egne tall for 2021 viser en økning i antallet registrerte tilfeller av boligbranner på hele 54 prosent fra 2020.

Økningen var kraftigst mot slutten av året, og desember utpeker seg som måneden med desidert flest boligbranner i 2021, etterfulgt av november og oktober. 

Statistikken viser også at det var de klassiske brannårsakene som gjentok seg i 2021, som komfyrbranner, bruk av levende lys, pipebranner og branner i elektrisk utstyr/anlegg.

– Den kraftige økningen i antall boligbranner skyldes i hovedsak flere branner i elektrisk utstyr og flere fyringsrelaterte branner som pipebranner. Det er grunn til å tro at dette har sammenheng med større behov for boligoppvarming og økt bruk av elektriske apparater som følge av mer hjemmetid i koronaåret 2021, sier leder for Verisures alarmstasjon, Tom Erik Røsvoll.

Les også: Brannvesenet med kraftig advarsel 2.juledag

Med noen kalde vintermåneder foran oss og en pandemi som kommer til å prege hverdagen en god stund til, ser det ut til å bli enda mer hjemmetid fremover. Derfor er det ekstra viktig å ha et brannalarmsystem med røykvarslere som varsler tidlig ved en boligbrann.

Tom Erik Røsvoll i Verisure anbefaler røykvarslere som alltid er aktive og overvåket døgnet rundt av en alarmstasjon, slik at en boligbrann med røykutvikling oppdages raskt.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter