søndag, mai 9, 2021

Kraftig smitteøkning – Bergen strammer inn

Mest lest nå

Det siste døgnet er det registrert 42 nye smittetilfeller i Bergen. Nå innfører byen strengere tiltak.

For å stanse den økte smittespredningen i Bergen innfører byrådet anbefaling om bruk av munnbind for kollektivreisende. Det blir også strengere restriksjoner for sammenkomster og arrangementer, besøk på sykehjem og serveringssteder. Dette fremkommer av en pressemelding på hjemmesidene til Bergen Kommune

Byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer. Foto: Ann-Kristin Loodtz

Smittetallet har ifølge VG gått kraftig opp i kommunen de siste to ukene, og kun i løpet av det siste døgnet er 42 personer bekreftet smittet. Siden februar er det totale smittetallet for Bergen 1028 personer. 


– Når vi denne uken i større grad registrer smitte som ikke er direkte knyttet til klyngeutbruddet blant studentene, har vi en økt bekymring for et mer omfattende utbrudd i Bergen. Derfor har vi valgt å innføre flere kraftige tiltak for å redusere en ytterligere økning av smitte i samfunnet, sier byrådsleder Roger Valhammer i pressemeldingen.

Her er tiltakene Bergen tar i bruk for å få bukt med virusspredningen: 

Det anbefales å bruke munnbind på kollektivtransport i situasjoner med trengsel der 1 meters-regelen ikke kan overholdes (gjelder ikke barn under ungdomsskolealder).  

Antall personer som deltar på både private sammenkomster og offentlige arrangementer reduseres. På private sammenkomster kan det nå maksimalt være 10 personer til stede. På offentlige arrangementer kan det maksimalt være 50 personer til stede. 

Det innføres besøksrestriksjoner på kommunale helseinstitusjoner. Ordningen med en times besøk i uken gjeninnføres. 

På skjenkesteder og restauranter skal gjester legitimere seg, og det skal føres oversikt over gjester som har vært til stede.

Tiltakene gjelder i første omgang for en periode på ti dager, altså frem til 18. september

– Det er med tungt hjerte vi innfører mer inngripende tiltak på sykehjemmene. Vi vet at mange har stor glede av å få besøk av sine kjære, men ser oss nå nødt til å redusere dette til en time i uken for å redusere risikoen for smitte blant beboerne, sier byråd for eldre, helse og frivillighet, Beate Husa.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter