fredag, juli 10, 2020

Kravet: en månedslønn i bot for ulovlig mobilbruk under kjøring

Mest lest nå

Er du en av dem mange som har latt deg distrahere av mobiltelefonen mens du kjører bil? Det er livsfarlig og nå krever Trafikksikkerhetsforeningen en månedslønn i bot for dem som aktivt bruker mobil under kjøringen.

Ifølge TV 2 viser nemlig nye tall fra UP at flere og flere av oss benytter oss av telefonen mens vi kjører. Dersom man ser på perioden fra januar – midten av juni i år, har politiet gitt 8060 bøter for ulovlig mobilbruk under kjøring. Det er en økning på 12% i forhold til samme tidsperiode i 2019.

– Så lenge du setter ditt eget og andres liv i fare, er vi nødt til å skru opp satsene. Vi mener at det bør være en månedslønn i bot i de mest alvorlige tilfellene der det er drepte eller hardt skadde, sier daglig leder Geirr Tangstad-Holdal i Trafikksikkerhetsforeningen til TV 2.


På spørsmål om ikke Tangstad-Holdal synes en månedslønn er vel dyrt, svarer han at bøter må svi for å ha ønsket virkning.

– Nei, vi synes ikke det. Mitt liv og ditt liv er mye mer verdt enn et sekunds uoppmerksomhet fra en sjåfør som ser på mobiltelefonen under kjøring. Det skal svi, og vi er nødt å gå hardt til verks for å få folk til å slutte å fikle med telefonen under kjøring, sier Tangstad-Holdal til TV 2.

Ønsker dere alle en trygg og god sommer!

Publisert av Geirr Tangstad-Holdal Fredag 19. juni 2020

Folket er enig

Dersom man skal tolke kommentarfeltene på Facebook virker det som at de fleste er enig i at mobilbruk under kjøring bør straffes hardere.

Flere tusen har gitt sin reaksjon til forslaget på Facebooksiden til TV 2.

«Så flott at dette virkelig svir for de som velger å sette andres og sitt eget liv på spill bare for å holde på med mobilen. Ser så mange som gjør dette, både personbiler, lastebilsjåfører og faktisk sett bussjåfør som har gjort det også. Jo strengere og dyrere, jo bedre,» skriver en.

Samtidig er det flere som påpeker at de store skjermene i nyere biler tar minst like mye oppmerksomhet som en mobiltelefon.

«Er da vel ikke noe bedre med de store skjermene i disse nye bilene. Tar da like mye oppmerksomhet det?» skriver en.

4 sekunder på mobilen – 88 meter uoppmerksomhet

Seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk har tidligere forklart VG hvor få sekunder som skal til med mobilbruk før du har kjørt et langt stykke uten fokus på veibanen.

– Vi ser at det er mange bilførere i ulike aldre i dødsulykkene. Nesten alle har årsak i at man har tatt øynene bort fra veien i litt for lang tid. Hvis du kjører i 80 kilometer i timen og er uoppmerksom i to sekunder, har bilen beveget seg 44 meter. På den tiden kan den ha havnet i motgående retning eller i grøften, har han forklart til avisen.

130,142FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter