in

Kreftsjokk for Karsten Warholm og kjæresten: –Hadde ingen symptomer

Karsten Warholm

Da Karsten Warholm tok sitt første VM-gull, hadde kjæresten Oda Djupvik akkurat fullført en vellykket kreftbehandling. 

warholm
Karsten Warholm

Midt under treningsøkten på Bislet tikket tekstmeldingen med skrekkbeskjeden inn på Karsten Warholms telefon: Hans 18 år gamle kjæreste Oda Djupvik hadde blitt diagnostisert med lymfekreft. 

– Jeg var helt ødelagt, og visste ikke hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg ringte da jeg kom i bilen. Det er den jævligste telefonsamtalen jeg har hatt noen gang, sier hekkeløper Karsten Warholm til NRK.


Hekkeløper-sensasjonen fra Ulsteinvik hadde allerede vært sammen med Oda i to år da hun skulle til legen for å sjekke en kul hun hadde hatt på halsen i flere år. 

View this post on Instagram

A post shared by Oda Djupvik (@odadjupvik)

– Jeg ble kjempesjokka, for jeg hadde ingen symptomer, forteller Oda Djupvik til NRK. Idag, tre år etter, forteller paret historien i dokumentarserien «Karsten og Leif».

Djupvik fikk beskjeden i mars, samme året som hun var russ. Hun hadde familie og venner rundt seg hjemme i Ulsteinvik, og var hele tiden opptatt av at Karsten skulle holde seg til planen om å bli så god han kunne før VM i London i august. 

I starten fikk Warholm dårlig samvittighet for at han ikke droppet alt for å være hos kjæresten, men hun var overbevist om at hun skulle bli frisk og at sykdommen er midlertidig. De forteller til NRK at de fant en løsning begge synes funket.

– Jeg tror det var viktig at du klarte å gjøre det normalt når alt var så unormalt, sier Djupvik.

Kort tid før Warholms legendariske VM-debut på 400 meter hekk, fikk Djupvik beskjed om at hun var kreftfri. Hun hadde sin siste kreftbehandling samme dagen som hun reiste til VM og heiet frem kjæresten til gull. 

–Da vi møttes etter at han vant, var det første gang vi møttes etter at jeg ble kreftfri. Begge hadde vunnet sin kamp, som vi hadde kjempet sammen, sier hun.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hun ble født uten ben og forlatt av foreldrene. 16 år senere får hun vite sannheten

Monica ønsker å bli den feteste kvinnen i verden – får hjelp av kjæresten til å få i seg mest mulig kalorier