Hjem Historier fra livet Kreftsyk 19 år gammel gutt har ikke lenge igjen – fikk sin siste drøm oppfylt

Kreftsyk 19 år gammel gutt har ikke lenge igjen – fikk sin siste drøm oppfylt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det sterke bildet har rørt tusener. 

Det å få beskjed om at man ikke har lenge igjen å leve må være den tøffeste beskjeden vi kan oppleve i livet. Men så lenge man ikke kommer ut for en ulykke er det også en beskjed de fleste av oss vil få. En dag er det slutt for oss alle. Men de tragiske skjebnene er selvfølgelig når denne beskjeden kommer til unge mennesker som har hele livet foran seg.

Slik var det for en 19-år gammel gutt fra Nederland. Identiteten hans er ikke blitt offentliggjort, men hans siste ønske har rørt tusener på sosiale medier.

Det er vanskelig å si hva det siste man ønsker skulle vært. Hadde det vært en reise? Noen du ville treffe? Noe helt spesielt du måtte gjøre før det var for sent?

LES: Han oppfyller sin døende kones siste ønske. To dager senere mister hun livet

For denne 19-åringen var valget å få oppleve de sveitsiske alpene en siste gang.

Et ønske som ble oppfylt av den frivillige organisasjonen stichting ambulance wens i Nederland.

Foto: Stichting Ambulance / Facebook

Bildet hvor 19-åringen sitter på en ambulanseseng og skuer ut over alpene er både hjerteskjærende og vakkert.

Det ble delt på Facebooksiden til Ambulance Wens Foundation og har fått tusenvis av reaksjoner i form av likerklikk og kommentarer.

Også i Norge

Stichting ambulance wens har en norsk søsterorganisasjon. I Norge finner man Ønsketransporten – en ideell organisasjon startet på privat initiativ høsten 2017. Sosialnytt får opplyst av organisasjonen at på ambulansene deres jobber det utelukkende frivillige leger, sykepleiere pluss en sjåfør.

På deres egen Facebookside skriver de blant annet:

«Vår visjon er å kunne bidra til økt livskvalitet og livsglede for mennesker med svært alvorlig, livstruende og invalidiserende sykdom, nedsatt funksjonsevne og for deres pårørende. Dette håper vi å oppnå ved å individuelt tilrettelegge transport og nødvendig bistand slik at den enkelte kan oppnå deltakelse der det ellers ikke ville være mulig grunnet manglende offentlig tilbud.»

Dette er både vakkert, trist og rørende. Denne organisasjonen fortjener all mulig hyllest for at de oppfylte denne guttens siste ønske!

LES OGSÅ: Da den populære lærerinnen døde av kreft oppfylte elevene hennes siste ønske

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com