lørdag, juni 12, 2021

Kreftsyk femåring med overraskende ønske til sin egen begravelse

Mest lest nå

Lille Garret Matthias fra Iowa, USA, var ikke mer enn fem år gammel da han på tragisk vis døde av kreft i fjor.

Foreldrene, Emilie og Ryan, var ved hans side hele kampen gjennom, og dokumenterte den lille guttens tanker og refleksjoner rundt livet og døden – slik nå bare et barn kan.

Nå spres femåringens avskjedsbrev på nettet, og det er svært så gripende lesning.


Den lille familien ble knust da de mottok beskjeden de fryktet mest. Garrett var rammet av en usedvanlig form for kreft det ikke fantes kur for, og det var ventet han ville dø av sykdommen. Enda verre var det at det ville gå fort, og han ble hurtig dårligere.

Men sykdommen til tross, lille Garrett var et usedvanlig barn, og han hadde både refleksjoner rundt og ønsker om hvordan hans egen begravelse skulle foregå.

Foreldrene lyttet, og lovte å etterkomme sønnens ønsker.

Garrett, som alltid hadde hatt et positivt syn på livet og tilværelsen, hadde noen helt klare ønsker for begravelsen sin. Han ville ikke at vennene skulle gå rundt og være lei seg, for når han var død kunne han tross alt ikke merke noe lenger.

Derfor ville han at vennene skulle være glade, og fortalte foreldrene at han ville begravelsen skulle være en fin og morsom opplevelse for vennene, slik at de kunne minnes ham med glede – og ikke sorg.

Foreldrene gjorde notater mens Garrett instruerte dem i hvordan begravelsen skulle foregå.

– Begravelser er sørgelige. Jeg vil ha fem hoppeborger, fordi jeg er fem år gammel, Batman og is, fortalte han.

Elsket å tulle

Videre forteller foreldrene at da de spurte sønnen om hvilke tanker han hadde rundt det å skulle dø, hadde den kvikke gutten replikkene klare.

– Når jeg dør vil jeg gjenfødes som gorilla, så jeg kan kaste bæsj på pappa, sa Garrett til foreldrene – som skrev det hele ned i en notatbok.

Garrett, som elsket å tulle og leke, hadde også et annet spesielt ønske.

– Jeg vil brennes slik som Thors mor, og bli til et tre jeg kan bo i når jeg gjenfødes som gorilla, fortalte han.

Foreldrene etterkom Garretts ønsker, og i begravelsen kunne gjestene boltre seg i fem hoppeborger, spise is, se på fyrverkeri, og i tillegg hadde de fått en bueskytter til å sette fyr på en liten båt med Garretts aske, ute på en liten sjø.

Senere holdt foreldrene en liten ekstra seremoni, hvor asken ble gitt som næring til et tre, slik at Garrett vil leve evig i form av treet.

Og på toppen av det hele hadde Garrett etterlatt seg et avskjedsbrev, som avslutningsvis inneholdt ordene: ”Ses senere, idioter!”

Les også: 16-åring mobbet kreftsyk medelev – nå skaper farens straff stort engasjement

At Garrett var noe for seg selv er det ingen tvil om, og selv om han visste han kom til å dø gjorde han så godt han kunne for at de rundt ham skulle ha det bra og minnes ham med glede. Han holdt motet oppe, noe som hjalp foreldrene og venne gjennom sorgen etterpå. En ekte helt i mine øyne. Del og lik hvis du er enig.

Du kan se en video om Garrett og begravelsen hans nedenfor.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter