in

Kreftsyk kunde hadde et siste ønske til den lokale kassadamen

De fleste som jobber i butikk forteller gjerne at de gjør det fordi de liker å jobbe med mennesker. Det å yte service er en lidenskap i seg selv, og yter man da i tillegg god service, kan man endre andre menneskers hverdag til det bedre. Mye mer enn man tror.

Det kan den danske kvinnen Louise Lund Nilsson skrive under på, for ikke bare elsker hun jobben sin, hennes gode humør har gitt henne utallige smil i retur, ja noen velger til og med å klemme henne tilbake. Hun har fått mange gode venner over disken, forteller hun i det danske TV-programmet «God morgen Danmark», hvor hun var invitert nettopp på grunn av sitt sprudlende humør.

– Jeg føler at jeg utgjør en kjempeforskjell for de mange kundene som kommer gjennom kassen min i løpet av dagen bare ved å smile og være glad, forteller hun.

Foto: Louise / Facebook

Og spesielt en historie om en eldre herre ved navn Keld er et tydelig bevis på nettopp dette.

For fire år siden, da Louise arbeidet i en matbutikk i den danske byen Hørsholm, kom nemlig Keld innom hver dag mellom klokken 10 og 10:30. For å få en klem. Og det spilte ingen rolle om det var kø i kassen eller ikke, eller om han skulle handle eller ei, innom kom han. Hver dag.

Louise Lund Nilsson forteller til dansk TV2 at det var en stilltiende avtale de to hadde, og kun med den ene hensikt å oppmuntre Keld i hverdagen. Han satte pris på klemmen, og fortalte Louise han ikke kunne tenke seg en dag uten.

Men hvor mye denne klemmen egentlig betød for Keld hadde Louise ingen anelse om, før han plutselig en dag ikke kom til butikken lenger. Tre dager gikk, og ingen Keld kom.

Kreftsyk 

Det viste seg nemlig at Keld hadde vært syk med kreft, og plutselig var det hele over. Det hadde gått svært så hurtig på slutten, og han rakk aldri å fortelle Louise at han ikke kunne komme mer.

Derfor var overraskelsen stor da plutselig en dag Keld sønn kom ned til matbutikken for å fortelle at faren var død og aldri ville komme og få flere klemmer. Men han hadde samtidig et spørsmål til Louise.

Keld hadde et siste ønske – at Louise ville delta i begravelsen – og bære kisten.

– Jeg visste godt jeg betød noe for ham, men jeg var ikke klar over at jeg betød så mye, forteller hun.

Foto: Privat

Hun måtte riktignok gå noen runder med seg selv rundt forespørselen, for hva ville resten av Kelds familie da tro når en fremmed kassearbeider dukker opp ved kisten?

– Men det var hans siste ønske, så det ville jeg gjøre for ham, forteller Louise til TV2 og fortsetter:

– Familien ble så glad for at jeg gjorde det. Han hadde fortalt dem om meg og i prestens tale ble det nevnt at jeg skulle bære kisten fordi jeg var den datter han aldri selv fikk.

Opplevelsen gir stadig Louise Lund Nilsson tårer i øynene når hun snakker om det og hun håper at hennes glede på jobben kan smitte av på andre.

– Mange føler kanskje at det må være et kjedelig lavstatusjobb, men jeg er faktisk veldig glad for og stolt av jobben min. Jeg tror at svært mange – ikke bare kassearbeidere – ville trives mye bedre på jobben bare de fikk tilbake så mye som jeg gjør. Bare ved å smile og være glad, sier hun.

Psykolog enig

Noe psykolog og ekspert i mental sunnhet, Louise Luxhøi, gir henne helt rett i.

– Når Louise møter kundene i butikken med positivitet skaper hun litt kjemi i hjernene deres så de blir gladere og avslappet, og det gir dem automatisk lyst til å være vennlige ovenfor henne, og kanskje også de andre menneskene de møter senere i løpet av dagen, forteller hun i «God morgen Danmark».

Den 29-årige kassadamen har da også to ganske simple råd til andre.

– Husk øyekontakt og si «hei». Det der ”hei” betyr så mye. Virkelig mye.

Det er alltid deilig når folk er smilende og glade, og det skal så lite til for å endre humøret hos vilt fremmede mennesker. Et vennlig smil og et «hei» er alt som skal til. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

mammaferie

Derfor skal mødre unne seg ferie uten mann og barn

Far filmer 2-åringens herlige sang