Hjem Historier fra livet Kreftsyke Emthes donor måtte trekke seg. Men så skjedde det utrolige

Kreftsyke Emthes donor måtte trekke seg. Men så skjedde det utrolige

42 år gamle Emthe Kathrin Vollstad trengte en beimargdonor, og søsteren passet perfekt. Men så kom kontrabeskjeden. Søsteren kunne ikke være donor likevel.

«Da gikk angsten til himmels, plutselig har jeg ikke donor lenger, og de må lete over hele verden etter en ny match. Nå føler jeg at jeg går på den ene smellen etter den andre, og dødsangsten er himmelhøy», skrev Emthe på Facebook like etter hun fikk beskjeden.

«Det var full match med søsteren min, og alt var lagt til rette. Men plutselig fant legene noe på blodprøven som kunne føre til komplikasjoner», sier hun til TV 2.

Hadde leukemi

Emthe begynte å føle seg dårlig for rundt ett år siden. Hun dro til slutt til legevakten, og det viste seg å være i grevens time. Bare noen timer senere, var hun i gang med cellegiftkur. Det viste seg at Emthe hadde leukemi.

I november i fjor, fikk hun beskjed om at kreften var overvunnet. Men i mai fikk hun ny beskjed om at kreften var tilbake. Emthe trengte en beinmargstransplantasjon, og søsteren var en perfekt match. Men så kom altså kontrabeskjeden.

«Det var forferdelig tøft å få den beskjeden. Vi hadde sånn klokkertro på det var hun som var matchen, og det var liksom det håpet jeg hadde», sier Emthe.

Folk tester seg i hopetall

Emthe postet et innlegg på Facebook, der hun fortalte hva som hadde skjedd. En av de som delte innlegget, var Wenche Ystenes. Hun kjente ikke Emthe spesielt godt fra før, men hadde kjørt henne hjem etter en time hos dyrlegen en gang.

Wenche oppfordret folk til å teste seg, slik at Emthe kunne finne en ny donor.

«Responsen var helt enorm, med rundt 500 mennesker som har svart. Vi måtte ha hjelp til å svare på alt, slik at Emthe ikke slet seg ut», sier Wenche.

«Folk fra hele verden har meldt seg for å bli donorer og sjekke om de er en match. På mandag var det fullstendig kaos hos legekontoret og Blodbanken i Ålesund. Blodbanken har sagt at de må sette inn ekstra folk for å ta unna alle de nye blodgiverne før ferien», sier Emthe.

Og fredag kveld kom gladnyheten for Emthe: Endelig har legene funnet en egnet beinmargsdonor, skriver Sunnmørsposten

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com