Hjem Nyheter Krembanan fjernes fra markedet – har vært solgt i 62 år

Krembanan fjernes fra markedet – har vært solgt i 62 år

Del
X

Er du en av dem som liker krembanan? Da bør du begynne å hamstre. Sjokoladen som har vært i salg siden 1957 blir nemlig historie. 

Kommunikasjonsdirektør i Nidar, Inger Marie Ingdahl, forklarer til Nettavisen at det er sjokoladens spesielle form som gjør at Nidar ikke lenger vil ta seg råd til å produsere den.

«Det stemmer at vi vil slutte å produsere Krembanan, noe vi selvsagt er lei oss for. Salget av sjokoladen har vært lavt de siste årene, og vi kan ikke forsvare investeringer i nytt utstyr som var nødvendig ved fabrikken», sier hun.

krembanan

Krembananen forsvinner snart fra butikkhyllene. Foto: Nidar

Det kreves nemlig en spesiell maskin for å pakke inn den bøyde sjokoladen.

Slutt fra høsten

Produksjonen av krembanan vil stanse høsten 2019. Du har altså noen måneder på deg dersom du vil hamstre inn.

– Saneringen vil skje til høsten, noe som i praksis betyr at sjokoladen fortsatt blir å finne i butikkene en god stund til. Det er alltid litt vemodig når vi sanerer gamle favoritter, men samtidig gir det også bedre muligheter for å komme med spennende nyheter, sier Ingdahl til Nettavisen.

Også en annen gammel klassiker innenfor sjokoladeverden forsvant fra butikkhyllene i år da Freia valgte å stanse produksjonen av Lohengrin.

Kommer du til å savne krembananen? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com