Hjem Historier fra livet Krigsheltens siste oppdrag: To dager før han dør fører han barnebarnet opp kirkegulvet

Krigsheltens siste oppdrag: To dager før han dør fører han barnebarnet opp kirkegulvet

Bronislaw Karwowski var en høyt dekorert krigshelt fra 2. verdenskrig. Før han døde hadde han et siste oppdrag å fullføre: Føre barnebarnet Joanna opp kirkegulvet.

Bronislaw Karwowski var en av polakkene som kjempet mot nazistene under 2. verdenskrig. Han ble tatt til fange av Gestapo, men klarte å rømme. Gleden var kortvarig – han ble raskt arrestert igjen da han kjempet mot kommunismen etter 2. verdenskrig. Lad Bible og  Shareably forteller at da han omsider slapp ut av fengselet, i 1958, ble han høyt dekorert for sin krigsinnsats og for å ha kjempet for et fritt Polen.

Den da unge mannen stiftet etter hvert familie. Han fikk kone. Han fikk barn – og etter hvert fikk han også barnebarn. Ett av barnebarna, Joanna, vokste opp hos besteforeldrene sine. De var nært knyttet, og bestemor og bestefar ble reserveforeldre for henne. De fikk en ekstra stor plass i Joannas hjerte.

Faksimile: YouTube

Det å ha besteforeldrene med på milepælene i livet ble ekstra viktig for Joanna. Etter hvert som hun vokste opp stiftet hun også familie. Hun giftet seg sommeren 2018, i den polske byen Bialystok.

Bestefar Bronislaw var nå 94 år gammel og dødssyk. Men han hadde lovet Joanna å føre henne opp kirkegulvet på bryllupsdagen, så opp kirkegulvet skulle de. Med støtte fra stokken, iført den gamle uniformen sin og dekorert med de mange millitære utmerkelsene sine, la Bronislaw ut på sitt siste oppdrag.

Mens Bronislaw ledet Joanna opp kirkegulvet, som han hadde lovet henne, står hennes tilkommende ektemann med tårer i øynene og venter på dem.

Faksimile: YouTube

Bronislaw Karwowski var en av de mest dekorerte veteranene i Polen. Han var en mann som holdt ord – helt til siste slutt.

Joanna hadde også avgitt et løfte til bestefar Bronislaw: Hun hadde lovet bestefaren at han skulle slippe å dø på sykehuset.  To dager etter vielsen døde han med hele familien rundt seg, hjemme i sitt eget hus.

Nedenfor kan du se en video av den rørende seansen:

https://youtu.be/cXxQthdACGE

LES OGSÅ: Stesønnen begynner å gråte da han får overraskelsen av stemor i bryllupet

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com