Forsiden Historier fra livet Krigsveteran fra andre verdenskrig fulgte barnebarnet ned kirkegulvet - mistet livet 2...

Krigsveteran fra andre verdenskrig fulgte barnebarnet ned kirkegulvet – mistet livet 2 dager senere

Krigshelten fra andre verdenskrig døde to dager etter stolt å ha fulgt barnebarnet sitt gjennom kriken i bryllupet hennes.

Bronislaw ‘Grom’ Karwowski fra Polen ble fanget av nazistene under andre verdenskrig, men klarte mirakuløst å rømme fra Gestapo-hovedkvarteret i Lomza, nordøstlige Polen.

Et hjertevarmende videoklipp sprer seg nå i sosiale medier. Videoen viser øyeblikket da Karwowski fulgte sitt barnebarn, Joanna, ned midtgangen ved bryllupet hennes i Bialystok, Nord-Polen.

Foto: CEN

Den stolte bestefaren lot ikke sykdommen og smertene hindre han fra å oppleve den store dagen til barnebarnet.

Reklame

Grom var kledd i sin militære uniform, tungt utsmykket med de mange medaljer han har mottatt for sin tapperhet.

Det er lett å se at bryllupsgjestene tok til tårene av den rørende seansen, og  Joannas ektemann skjelver tydelig på leppene mens han venter på alteret.

Døde to dager senere 

Bryllupet til barnebarnet var noe av de siste Grom skulle få oppleve i dette livet. Han gikk dessverre bort bare to dager etter bryllupet.

Etter hans flukt fra Gestapo-hovedkvarteret ble veteranen arrestert igjen i 1948, i kommunistperioden, ble han dømt til 10 års fengsel.

Han ble til slutt belønnet med ridderens kors av orden for gjenoppretting av Polen, for sin innsats for å kjempe for sitt land, så vel som mange andre æresbevisninger.

Foto: CEN

Det polske forsvaret skrev selv en kondolanse på sosiale medier, det skriver Unilad.

«Vi beklager å kunngjøre at i dag, den 1. september 2018, på 79-årsdagen for Tysklands angrep mot Polen, trakk den nasjonale helten og opprøreren til Warszawaopprøret i 1944, Major Bronislaw Karwowski seg tilbake til den evige vakt. Han ble 94 år gammel.

Han ble tildelt ridderens kors, sølvkorset, og mange andre utmerkelser.»

Foto: CEN

Heldigvis fikk krigsveteranen oppleve å følge barnebarnet til alters før han takket for seg. Du kan se den rørende scenen i klippet nedenfor. 

LES OGSÅ
Faren postet dette bildet på Facebook, det kan ha reddet datterens liv - takket være observant lege

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

Mest lest nå

7 gode tips om hvordan dere kan få en vellykket familieferie

Sommeren står for døren og mange familier og par har store forventninger til dager fylte av romantikk, kvalitetstid, gode opplevelser og glade barn. Skuffelsen...

Derfor åpner Morgan Freeman reservat for bier

Vi har alle hørt om den dramatiske biekollapsen rundt om i verden. Enten du er fan av de eller ikke, så spiller bier en...

Cristiano Ronaldo ser 11 år gammel syk gutt langs veien – overrasker alle med gesten sin

Uansett hvor berømt du er så er det viktig å anerkjenne fansen. Den profesjonelle fotballspilleren Cristiano Ronaldo er like verdenskjent for sine talent på banen...

Skoledistrikt hylles for sin løsning på matsvinn

Hvis du noen gang har jobbet i et profesjonelt kjøkken, så vet du at mye mat blir sløst og kastet. I følge Matvett kaster...

Ane Dahl Torp ønsker forbud: Barn under 13 år bør ikke bruke sosiale medier

Den kjente skuespilleren mener det må gjøres noe med barns bruk av sosiale medier.  Ifølge Familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er tre av fire barn...