in ,

Krimforfatter Tom Egeland har fått med seg barn og barnebarn og laget en helt spesiell krim-gåte

Tre generasjoner krimforfattere har sammen laget den beste kodekrimmen til dine barn! Foto: Egmont

Tre generasjoner i familien Egeland har laget den perfekte kodekrimmen for barn. Den som leser boka som har hovedrollen – og må være detektiven!

– Ambisjonen har vært å skrive en spennende historie som også er full av aktiviteter og oppgaver, sier forfatter Tom Egeland. 

Tom Egeland er et velkjent navn for de som liker kriminalromaner. Han har gitt ut 28 bøker, derav 21 romaner som er oversatt til 24 språk.

Blant Egenlands mest kjente karakterer er arkeologen Bjørn Beltø, som blant annet har sikret Tom Egeland den gjeve Rivertonprisen. 

Med datteren Jorunn Egeland i hovedsete har han nå vært med å forfatte en innovativ, spennende og interaktiv kodekrim for barn. Med på laget har også journalist Åse Egeland vært. Selv familiens yngste — ekspertene — har bidratt når det skal skrives bok for barn!

– Jeg synes det er veldig gøy å lese detektivbøker, men jeg lurer alltid på om jeg også hadde klart å løse oppgavene, sier Una Egeland (9). 

– Det som er morsomt her, er at det er den som leser boka som har hovedrollen. Så da kan jeg prøve å løse alle oppgavene selv. Noen er litt vanskelige, men jeg klarte de fleste! Forteller niåringen stolt.

Gåter og mystikk

Sammen elsker Familien Egeland å lage gåter og oppgaver og mystiske fortellinger.

I denne boken har de alle deltatt i den kreative prosessen. Krimmens mester selv, Tom Egeland forklarer hva som gjør kodeboken så unik: 

– I de fleste krimbøker ligger mysteriene og oppgavene godt skjult som en del av teksten og handlingen, her må leseren aktivt løse helt konkrete oppgaver for å ta del i jakten på løsningen, sier han.

Bokens innhold

Barna skal finne en mystisk skatt som boken sier følgende om:
«Det finnes en mystisk skatt som har tilhørt både vikingkonger og kjente kunstnere, men den forsvant for mange år siden. Hvor ble den av?» 

Alle barn drømmer om å bli hemmelig agent, og her får de sjansen! Det nervepirrende mysteriet må løses ved å bruke den ene koden etter den andre. Det er hele femti oppgaver som må løses, og når gåten er oppklart og eventyret er ute, får kodeknekkeren heder og ære som modig og smart spesialagent!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Kvinne sparker snø i ansiktet på katten – så slår karma tilbake med full kraft

jackson

Innsatte lærte seg Michael Jackson-koreografi – og for et resultat det ble