Hjem Dyr Kriminell gjeng dro politimann ut i skogen for å ta livet av han – så kom overraskelsen

Kriminell gjeng dro politimann ut i skogen for å ta livet av han – så kom overraskelsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hunder får ofte tilnavnet «menneskets beste venn» og i mange tilfeller brukes hunder til nettopp å beskytte og ta vare på mennesker.

Det være seg blindehunder, hunder som besøker sykehjem, og ikke minst politihunder. En som kan prise seg lykkelig ovenfor sin beste venn, er politibetjenten Todd Frazier fra Long Beach, politidepartementet i Mississippi.

Politihunden Lucas er ofte sammen med Todd på patrulje. De to har utviklet et nært forhold, og en dag skulle Lucas virkelig vise seg som Todds beste venn da han reddet livet til betjenten.

Ble lurt i felle

Todd og Lucas var på en av sine vanlige patruljer da de en dag fikk se en mann som tilsynelatende lå bevistløs på gaten i Long Beach, USA. Todd gjorde som han skal. Han stoppet bilen, og gikk ut for å hjelpe mannen. Det var da det viste seg at det hele var en felle som var iscenesatt for å lure politibetjenten.

For mens Todd gikk bort for å se til mannen, kom det to andre menn gående bak betjenten. Mannen som lå på bakken og de to andre mennene er medlem av en kriminell gjeng, og hadde noe uoppgjort med politiet.

Nå var mennene alene med Todd. De overmannet han, dro han ut i skogen. Her begynte de å true han med en kniv og mishandle han.

«De sa at de skulle skjære halsen av ham og dro ham inn i skogen», forteller politisjef Don Bass til USA Today.

Overraskelsen

Men det gjengmedlemmene ikke visste var at Todd hadde politihunden Lucas i bilen. Og ved hjelp av en spesiell knapp som Todd hadde på beltet sitt, kunne han åpne dørene på politibilen. Bakluken til bilen åpnet seg, og Lucas kunne løpe ut.

Foto: Youtube

Og Lucas forsto at noe var gale. Han sprang rett ut i skogen hvor mennene hadde tatt med seg Todd. Nå skulle han hjelpe bestevennen sin.

«Han skjønte det. Jeg hørte han komme løpende. Jeg så ikke noe siden jeg hadde bind for øynene, men jeg kunne høre ham knurre og bjeffe. Han hørtes ut som en ulv», forteller Todd til USA Today og forklarer videre om den gode følelsen:

«Jeg tenkte bare at nå kommer han og tar dem».

Og Lucas nølte ikke. Han gikk rett til angrep på de tre mennene som forsvant fra stedet. Da basketaket var over hadde Lucas mistet flere tenner og strukket en muskel. Han fikk tilsyn av veterinær og var uten tvil dagens helt.

Senere det året ble hunden kåret til «årets helt» av politidistriktet. Han reddet politibetjenten og kom seg av skadene han fikk under redningsaksjonen.

Lucas – årets helt.

Politibetjenten Todd takker hunden av hele sitt hjerte. Uten Lucas hadde han kanskje ikke vært i live i dag.

«Det var tre mennesker på meg. Jeg er ikke spesielt stor og de slo meg gul og blå» sier Todd til USA Today og forteller videre at han kan takke Lucas for at han fremdeles er i live.

«Takk og lov for at jeg hadde Lucas der, og at jeg hadde en knapp på beltet. Da jeg trykket på knappen hoppet Lucas ut og angrep alle tre til de løp sin vei. Det er derfor han er min helt.»

Todd og Lucas. Foto: Youtube

Nedenfor kan du se et nyhetsinnslag om hendelsen. Trykk gjerne på deleknappen dersom du ble imponert over hvor resolutt denne politihunden handlet!

LES OGSÅ: Politiet med følelsesladet video til ære for politihunden Enzo – som døde etter ni år i tjeneste

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com