Hjem Kjendisnytt Kristin Gjelsviks bunadsvalg vekker sterke reaksjoner

Kristin Gjelsviks bunadsvalg vekker sterke reaksjoner

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

På 17. mai valgte influenser Kristin Gjelsvik (37) å erstatte det tradisjonelle forkleet på Sognebunaden med et palestinaskjerf. Det har skapt stor oppstandelse i kommentarfeltet på Instagram.

Flere kommer med kritikk i kommentarfeltet på Kristins Instagramside etter at hun la ut en video av bunaden sin på 17.mai.

«Herregud, skjerp deg! Det er NORGES nasjonaldag! Men du gjør vel hva som helst for litt oppmerksomhet,» kommenterte en. En annen skrev: «Du ødelegger den norske bunaden. Det er en stor skam du bærer på.»

«Alt for oppmerksomheten, for et trist syn 😢,» skriver en annen.

Det har også kommet direkte meldinger til influenseren. En av meldingene Gjelsvik delte på Instagram Story lød:

«Fy faen. Du gjør bare dette for å provosere. Det du gjør med et norsk antrekk burde straffes med fengsel. Makan for ei oppmerksomhetssyk ku du er.»

Ikke sjokkert over reaksjonene

Til Dagbladet forteller Gjelsvik at hun synes det er fascinerende at forkleet kan være mer provoserende enn situasjonen i Gaza.

– At et folkemord ikke skaper like mye sinne som et solidarisk touch på en bunad, er utenfor min fatteevne, men samtidig er jeg dessverre ikke sjokkert, sier hun.

Hun uttrykker også skuffelse over at Norge, som hun alltid har sett på som et land med gode og rettferdige verdier, kommer til kort på mange områder.

Gjelsvik påpeker at hun også har mottatt flere støttende kommentarer.

– De resterende trollene trenger både opplæring i historien og ikke minst i hvordan man oppfører seg i et offentlig kommentarfelt på internettet, legger hun til.

Støtte til Palestina

37-åringen mener at 17. mai er en passende dag for å vise støtte til Palestina.

– Omtrent hele Norges historie handler om å være en kasteball fra en okkupasjonsmakt til en annen, og det burde være den største selvfølge hos alle nordmenn å støtte Palestina og anerkjenne dem som egen stat – spesielt i dag!

Gjelsvik ønsker å fortsette å vise sin støtte på den mest visuelle måten mulig.

– Jeg vil alltid vise min støtte, og tenkte at dette var den mest visuelle måten å gjøre det på!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com