Kristin Størmer Steira klarer ikke å holde tårene tilbake da hun forteller om sin avdøde venninne Vibeke Skofterud.

Det er i TV 2-programmet Mer enn gull, at tidligere langrennsløper Kristin Størmer Steira (38) forteller om savnet etter lagvenninnen Vibeke Skofterud. Skofterud døde i en vannscooter-ulykke i Arendal i fjor sommer, bare 38 år gammel.

I programmet forteller Steira at det var et veldig godt miljø på langrennslandslaget for kvinner. Hun beskriver dem som en venninnegjeng som var veldig nære hverandre.

«Det er fortsatt veldig nært, men det jeg tenkte at jeg skulle si, er at vi hadde hverandre i den perioden», sier hun gråtkvalt.

Programmet ble spilt inn i fjor høst, bare et par etter Skofteruds dødsfall.

«Det var fyrverkeri»

«Det å ha fått lært henne å kjenne og fått flirt så mye som vi har gjort … Jeg vet ikke om jeg hadde holdt ut som traust langrennsløper om det ikke hadde vært for henne», sier Steira videre, og legger til at deres vennskap startet allerede i 2003, da de begge var på langrennslandslaget. Skofterud var en av dem på laget hun kom aller nærmest.

«Vi var veldig nære, også etter at vi la opp. Det å få være en god venninne og ha henne i livet, det ville jeg ikke vært foruten, fordi det var et fyrverkeri», sier Steira.

LES OGSÅ
Dronning Sonja står stødig i stormen - stråler på nye bilder

Kom veldig brått på

I programmet forteller hun at dødsfallet kom veldig brått på hele langrennsmiljøet.

«Vi andre jentene på laget har snakket mye om det i ettertid, at man må ta vare på hverandre og nyte dagene som er. Vi vet ikke hva som kommer i morgen. Var det noen som var god på det, så var det Vibeke. Hun var en inspirasjon der», sier hun.