Hjem Kjendisnytt Kristoffer Joner forsvant fra rampelyset – Nå forteller han hvorfor

Kristoffer Joner forsvant fra rampelyset – Nå forteller han hvorfor

Kristoffer Joner veide bare 60 kilo: Fant seg selv igjen etter tøff periode.

Den kjente skuespilleren Kristoffer Joner (51) har gjennom årene blitt en av Norges mest anerkjente skuespillere. Fra hans debut i NRK-serien «Offshore» i 1996 til store roller i filmer som «Skjelvet», «Bølgen» og «Krigsseileren», har han gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt.

Gikk på en smell

Etter innspillingen av den intense Viaplay-serien «Maskineriet» og storfilmen «Krigsseileren», innså Joner at han måtte ta en pause. Han har nå vært borte fra kameraene i to år, noe han innrømmer var nødvendig for å finne tilbake til seg selv. I et intervju med Her og Nå forteller han om opplevelsen.

Kristoffer Joner i filmen «Skjelvet».

– Jeg kom hjem og veide 60 kilo, og kroppen sa: «Hei, dette var ikke så kult. Slutt med det der». Jeg vet ikke hva jeg skal kalle det, om det er å være utbrent eller gå på en smell. Plutselig var jeg ikke helt meg selv, sier Joner.

Joner legger ikke skjul på at den fysiske utmattelsen skyldtes hans egen intense arbeidsmengde.

– Kroppen var sliten etter at jeg, idiot som jeg er, jobbet altfor intenst altfor lenge. Det skal jeg aldri gjøre igjen, erkjenner han.

Til tross for tilbud om nye roller, har Joner valgt å ta det med ro de siste to årene. Han har brukt tiden på å venne seg til en roligere hverdag og har fått den hjelpen han trengte for å bli sterkere.

– Det har tatt tid å venne seg til denne rolige hverdagen. Det har tatt tid å finne tilbake igjen. Jeg har fått og får den hjelpen jeg trenger og sakte, men sikkert har jeg blitt sterkere, forteller han.

En del av Joners «medisin» har vært å etablere nye rutiner i hverdagen og å tilbringe tid med sin nye firbente venn. Det har hjulpet ham å bygge seg opp igjen.

Det ser ut til at Joner er på vei tilbake. I mai kom nyheten om at han skal gjøre comeback med filmen «Grevlingene».

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com