in ,

Kritiserer NRK i ny podkast

Foto: Henriette Dæhli/NRK

Etter det ble brudd med NRK er Sofie Steen Isachsen, kjent som Sofie Elise, og venninnen Fetisha Williams i full gang med å lage ny podkast. Der tar de et oppgjør med NRK.

Den nye podkasten spilles foreløbig inn på soverommet til Sophie Elise (28). Her forteller de hva de synes om samarbeidet med NRK.

– Systemet oppe i toppen har ikke behandlet denne saken så ryddig som de kunne. Og ikke minst de har feilet i å se menneskene som faktisk har vært oppdragsgivere der, som har vært der og gjort en jobb, sier Isachsen.


og fortsetter:

– Hadde vi fortsatt å være der så tror jeg det hadde vært en evig rokamp om at vi ikke egentlig hører hjemme der, sier Isachsen.

NRK har vært i kontakt med Kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen, som ikke ønsker å kommentere, men hun ønsker Isachsen og Williams lykke til med ny podkast.

Det er to uker siden samarbeidet mellom de to og NRK ble avsluttet etter at Isachsen publiserte et bilde og en tekst på Instagram som skapte store reaksjoner. I den første episoden av podkasten svares det på spørsmål fra seerne. Blant annet om hvor mye de har tjent på podkasten i NRK.

– Det er en god lønning, men ikke i forhold til hva vi for det første har muligheten til tjene. Jeg skulle gjerne hatt dobbelt med tanke på denne fire uker lange tørketrommel-riden som vi har vært gjennom, sier Williams.

– Grunnen til at vi ikke sier de tallene spesifikt er at hvis vi sier hva vi tjener så sier vi hva alle andre podkastere tjener der, og det har vi ikke lyst til, forteller Isachsen.

De to ønsker å understreke at de synes det har vært utviklende å jobbe i NRK og at det har gitt mersmak.

– Vi er stolte av podkasten vi skapte sammen med fantastiske kolleger i NRK Underholdning og er takknemlige for alt de har lært oss. Og mer podkast, det blir det – om enn på en annen plattform.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lill Bendriss

Lilli Bendriss så en engel hjemme hos Signy

Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge livet