in

Kronprins Haakon besøker Kenya sammen med kronprinsesse Victoria

Foto: NTB

Kronprins Haakon vil besøker Kenya sammen med kronprinsesse Victoria av Sverige 22. og 23. november.

Besøket, som omtales i en pressemelding fra Utenriksdepartementet, er knyttet til kronprinsens rolle som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Kronprinsen har vært goodwill-ambassadør siden 2003 og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN. Kronprinsesse Victoria har også en rolle som pådriver for FNs bærekraftsmål.


Kronprinsen vil også gjennomføre et program i Nairobi den 24. november, som skal markere de tette og gode forbindelsene mellom Norge og Kenya.

Kenya er som Norge opptatt av en bærekraftig havøkonomi. Og ett av oppdragene Kronprinsen vil ha under besøket er blant annet å åpne et havseminar og delta på et næringslivsprogram.

Kenya er den største økonomien i Øst-Afrika og en naturlig inngangsport for norsk næringsliv med interesse for regionen. Det opplyses at en norsk næringslivsdelegasjon også vil delta, og Kronprinsen ledsages av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Ukebladet Svensk Dam skriver at det at prins Daniel og Kronprinsesse Mette-Marit blir hjemme trolig avhenger av turens art, og det at besøket knyttes til de to tronarvingenes roller i FN.

Det norske kronprinsparet har et nært forhold til det svenske kronprinsesseparet, og dette er ikke første gang norske og svenske kongelige samarbeider. Så sent som i mai besøkte kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit sine svenske kolleger.

Besøket var en markering av det nære og gode naboforholdet mellom Norge og Sverige.

Sverige-besøket startet med to dager i Stockholm og ble avsluttet i Gøteborg.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde tradisjonen tro også med seg en norsk næringslivsdelegasjon på Sverige-reisen.

Foruten en rekke miljø- og samfunnsspørsmål, sto også kultur og kreative næringer på programmet.

Både det norske og svenske kronprinsparet har ved flere anledninger vist at de er opptatt av unge og utenforskap. Da kronprinsparene var i Stockholm var det derfor planlagt et besøk til Fryshuset i Stockholm, som med sitt brede tilbud til ungdom jobber nettopp med denne hjertesaken som kronprinsparene deler.

Her er kronprins Haakon Magnus sitt liv i bilder (Se video):

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

tix

Lillebroren til TIX topper hitlistene i Japan – Hør låta

Fant en rekke tuneller, hemmelige rom og en safe under huset