tirsdag, januar 19, 2021

Kronprins Haakon fyller 47 år – deler nye bilder i anledning bursdagen

Mest lest nå

I dag fyller kronprinsen 47 år.

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ble født i Oslo 20. juli 1973 og har gjennom årene opparbeidet seg en solid status hos det norske folk. Kronprinsens folkelige væremåte og omtanke for folket er nok noen av grunnene til at han er så godt likt.

Nye bilder

Kronprinsesse Mette-Marit er en ivrig bruker av bildetjenesten Instagram. Nylig publiserte hun et herlig bilde som viser at kronprinsparet nyter sommeren.


View this post on Instagram

Sommersjefen 🐠🐟🐬🐳

A post shared by H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm) on

I anledning bursdagen til kronprinsen har også kongehuset publisert nye bilder av kongefamilien.

Bildene er tatt på familiens sommersted på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

Du kan se alle bildene nedenfor (trykk på pilene for å bla).

Legg merke til at kronprinsfamilien har valgt å ta med hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle på flere av bildene.

Dagbladet skriver at dagens feiring av kronprinsen blir privat.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng forteller at kronprinsfamilien har som tradisjon å feire dagen på Dvergsøya.

– Fødselsdagsfeiringen på Sørlandet har blitt en tradisjon for familien, som hvert eneste år legger noen sommeruker til Mette-Marits hjemsted, sier han til Dagbladet.

Ifølge NRK har kronprinsfamilien leid villaen Vogts villa på Dvergsøya i Kristiansandsfjorden fast hver eneste sommer siden 2010.

Takket alle som bidrar

Kronprinsen har de siste månedene flere ganger offentlig takket forskjellige yrkesgrupper som har bidratt ekstra under koronakrisen.

Han ringte blant annet personlig rundt til renholdere for å skryte av jobben de gjør.

– Jeg vil takke dere for at jeg fikk tid til å snakke med dere. Dere gjør en utrolig viktig jobb, særlig nå under koronakrisen, sa kronprins Haakon på telefonen.

– Dere gjør en viktig jobb ellers også, men særlig nå er det viktig med godt renhold både på sykehus, matbutikker, bensinstasjoner og andre steder, sa kronprinsen videre. Det skriver NRK.

Foto: Remi Hjellvoll, Det kongelige hoff

Også helsearbeidere har mottatt offentlig skryt fra kronprinsen. I mars deltok kronprins Haakon på Helsedirektoratets fredagsmøte gjennom videosamtale. Da passet han på å takke helsearbeiderne for jobben de nå gjør.

– På vegne av oss andre i det norske samfunnet, så vil jeg gjerne si takk for den innsatsen dere alle gjør. Det er utrolig viktig at vi har kompetente mennesker som sitter og gir gode råd i en situasjon som dette, sa kronprinsen, ifølge NRK.

Nå gratulerer vi kronprinsen så mye med dagen! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter