in , ,

Kronprins Haakon har bursdag – 5 bilder som viser hvorfor han er så populær

kronprins haakon

Kronprins Haakon fyller år i dag. 48 i tallet.


Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen ble født i Oslo 20. juli 1973 og har gjennom årene opparbeidet seg en solid status hos det norske folk. Kronprinsens folkelige væremåte og omtanke er nok noen av grunnene til at han er så godt likt.

NTB opplyser at dagens feiring skal skje privat.


I anledning bursdagen har vi samlet noen bilder og punkter over gode egenskaper hos kronprinsen. Se dem nedenfor, og husk at det er offisiell flaggdag i dag.

View this post on Instagram

A post shared by Sosialnytt (@sosialnytt.no)

1. Engasjerer seg i ungdom

Tidligere i sommer la kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ut på padletur sammen med fire ungdommer i Oslofjorden.

– Det er mye bra psykisk helse i det å komme seg ut i naturen, sa kronprinsen.

Videre fortalte han at det er nettopp det han og Mette-Marit har gjort under pandemien.

– Det har betydd veldig mye. Når det har vært mye restriksjoner, har det vært utrolig fint at vi har muligheten til å komme oss ut og være ute i naturen, sier kronprins Haakon til NRK.

LES OGSÅ: Kronprins Haakon: Ikke helt forberedt på å bli konge

Foto: Kongehuset / Instagram

2. Fronter viktige organisasjoner

Kronprinsen gir ofte rosende ord og oppmerksomhet til forskjellige organisasjoner som gjør en viktig innsats i Norge. Denne påsken var det Røde Kors som fikk oppmerksomhet fra kronprins Haakon.

– Det er trygt å vite at noen er klare til å rykke ut i søk og redning hvis det skulle trengs. Vi får håpe at det blir en rolig påske i år og ikke for mange utrykninger. Men det er veldig flott at beredskapen er der, at den fungerer, og at dere er så flinke dere som jobber med det, sa Kronprins Haakon.

LES OGSÅ: Kong Haralds rørende ord om kronprinsen: – Jeg er så heldig

3. Kronprinsens medmenneskelighet

Om det er en spesiell egenskap mange tekker frem ved kronprinsen, må det være hans evne til å fremstå sympatisk og vise interesse og omtanke for alle type folk.

I desember var han og Mette-Marit på besøk hos gatemiljøet i Oslo.

– Det som gjør mest inntrykk på meg, er hvordan =Oslo-selgerne står på og har en positiv innstilling til at dette kan de få til, sa kronprinsen.

kronprinsparet
Foto; Skjermdump Instagram

4. Hyller yrkesgrupper

Av og til går kronprinsen ut og hyller spesielle yrkesgrupper. Som da han hyllet helsearbeidere under pandemien.

Men også yrkesgrupper som kanskje ikke har den største statusen blant folk flest har fått oppmerksomhet fra kronprins Haakon.

I fjor ringte kronprins Haakon opp tre renholdere på videotelefon for personlig å takke dem for jobben de gjør.


– Jeg vil takke dere for at jeg fikk tid til å snakke med dere. Dere gjør en utrolig viktig jobb, særlig nå under koronakrisen, sa kronprins Haakon på telefonen.

– Dere gjør en viktig jobb ellers også, men særlig nå er det viktig med godt renhold både på sykehus, matbutikker, bensinstasjoner og andre steder, sa kronprinsen videre.

LES OGSÅ: Bildene som viser kronprinsen øve seg på det livsviktige: – Det går mot en ny rekordsommer

kronprins haakon
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

5. Glimt i øyet

Kronprinsen er ikke bare en mann som snakker om og bruker tiden sin på seriøse og viktige tema. Han har stort sett alltid et smil på lur, og kommer ofte(som sin far) med morsomme kommentarer.

En kronprins som ikke tar seg selv høytidelig er noe folk liker, se bare på dette bilder som ble tatt av kronprinsen og Mette-Marit under forrige Halloween.

Foto: Instagram

I dag sender vi våre gratulasjoner til Kronprins Haakon på bursdagen! Du må gjerne trykke på deleknappen og sende han noen fine ord du også!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

15 bilder som motbeviser hatet mellom katter og hunder

søster

Studie viser at mennesker som har en søster er mer lykkelig