Hjem Kjendisnytt Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria på felles reise – Se bildene

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria på felles reise – Se bildene

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Victoria har vært på felles reise til Kenya.

Besøket er knyttet til kronprinsens rolle som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram (UNDP). Kronprinsen har vært goodwill-ambassadør siden 2003 og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN.

Kronprinsesse Victoria har også en rolle som pådriver for FNs bærekraftsmål.

Norske og svenske bedrifter reise samlet til Kenya. Med som døråpnere var kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria.

Målet er å bidra med nordisk kompetanse innen blant annet fornybar energi og landbruksteknologi, og se på muligheter for forretninger og samarbeid med kenyanske bedrifter og myndigheter.

Under besøket har Kronprinsen blant annet åpnet et havseminar og delta på et næringslivsprogram, der bærekraftig havøkonomi har stått sentralt.

Kronprinsessen møtt av Luciatog

Litt før selve Luciadagen som feires stort i Sverige, kom svenske barn og ungdommer i et eget Luciatog for å hilse på Kronprinsesse Victoria.

Under besøket holdt hun en mottakelse i Sveriges ambassade i Nairobi. Her hilste hun på svensker som bor i landet, enten som diplomater, FN-arbeidere eller entreprenører-

Hilste på miljøgründere

På Kongehusets egne nettsider opplyses det også at Kronprinsen og kronprinsesse Victoria besøkte innovasjonshuben Adanien Labs i Nairobi, der unge kenyanske gründere delte sine erfaringer med de kongelige.

De unge entreprenørene viste også frem arbeidet de gjør på Kitengela avfallshånteringsanlegg utenfor Nairobi. Her fikk de se arbeidet gründerne gjorde for å bruke teknologi for økt gjenvinning og kildesortering.

På Kitengela møtte kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria også avfallsplukkere som lever av å samle inn, sortere og resirkulere plastavfall som ellers ville endt i naturen.

Avfallsplukkerne er en del av en uformell sektor som har vokst fram i mangel av offentlige systemer for avfallshåndtering og som spiller en viktig rolle i kampen mot plastforurensing i flere land verden over.

Matsikkerhet

Matsikkerhet og energi har også vært viktige temaer i næringslivsprogrammet – noe som bare ventes å bli enda viktigere i årene fremover som følge av tørke og en urolig verdenssituasjon.

Norsk landbruksteknologi er langt fremme, og det er mange spennende bedrifter med på delegasjonen. Disse har enten allerede prosjekter i det afrikanske landet, er i startgropen på prosjekter der, eller ser etter nye markeder.

– Ifølge FNs generalsekretær Guterres står verden overfor store utfordringer i årene fremover knyttet til tre ting – «food, fuel and fertilizer». Dette gjelder i høyeste grad Kenya og det er nettopp disse utfordringene vår næringslivsdelegasjon adresserer. Vi har med oss dyktige norske bedrifter med både nye og velprøvde løsninger innenfor matsikkerhet, landbruksteknologi og energi, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, i en pressemelding.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com