tirsdag, september 29, 2020

Kronprins Haakons herlige gest til renholdere

Mest lest nå

Tirsdag ringte kronprins Haakon opp tre renholdere på videotelefon for personlig å takke dem for jobben de gjør.

– Jeg vil takke dere for at jeg fikk tid til å snakke med dere. Dere gjør en utrolig viktig jobb, særlig nå under koronakrisen, sa kronprins Haakon på telefonen.

– Dere gjør en viktig jobb ellers også, men særlig nå er det viktig med godt renhold både på sykehus, matbutikker, bensinstasjoner og andre steder, sa kronprinsen videre. Det skriver NRK.


Foto: Remi Hjellvoll, Det kongelige hoff

Betyr mye å bli kalt hverdagshelt

En av renholderne kronprinsen snakket med, var Felicia Mcgill Cephas, som jobber hos ISS i Trondheim. Hun var ganske nervøs før samtalen. Men det hadde hun ingen grunn til.

– Han satte virkelig stor pris på den jobben vi utfører. Spesielt i den tida vi har akkurat nå. For oss er det godt å vite at samfunnet virkelig bryr seg, sier hun til NRK.

– Jeg hadde sommerfugler i magen, men det gikk over etter hvert. Det betyr alt for meg å bli kalt en hverdagshelt. Jeg er så stolt av alle rundt meg som støtter meg, og jeg kjenner ekstra mye på det under koronakrisen. For det er mye å gjøre akkurat nå, forteller Felicia.

Grunn til å være stolte

I tillegg til Felicia, snakket Haakon også med Angus McGunnigle som er gulv- og vindusvasker hos AB Solutions i Oslo, og Naemy Trandum Aasen som jobber med smittevask i Kongsberg Næringspark.

– Alle renholdere har god grunn til å være stolte av jobben de gjør. Det krever både kompetanse, grundighet og utholdenhet å ha et slikt yrke, sier kronprinsen.

Og disse ordene, kommer Felicia til å ta med seg videre.

– Takken fra kronprinsen og kongehuset har alt å si for meg. Det er godt å vite at de tar dette på alvor, og det er noe jeg vil huske veldig lenge, sier hun.

LES OGSÅ: Dette bildet av kronprinsen vekker oppsikt. Ser du hvorfor?

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter