in

Nå uttaler kronprins Haakon seg om søsteren og prinsessetittelen

Kronprins Haakon og Kong Harald
Kronprins Haakon og Kong Harald. Foto: Det Kongelige Hoff

Kronprins Haakon bekrefter at det er en pågående prosess der han har merket seg kritikken rundt tidvis kontroversielle uttalelser fra søsterens forlovede.

I et lengre intervju med DN medgir kronprins Haakon at det nok ikke er mulig å forberede seg helt på å bli konge.

– Jeg er heldig som har en far og en mor som har tatt meg med. Vi jobber tett sammen, og jeg slipper til. Så på den måten er jeg forberedt. Det er lagt godt til rette for at jeg er så godt forberedt som mulig, men helt forberedt tror jeg ikke det er mulig å være, sier han til DN.


Og et av spørsmålene den siste tiden er hvem som faktisk vil ha kongelige titler fremover. Det har versert en rekke skriverier om at det gjennom høsten har pågått krisemøter på slottet, der Märthas prinsessetittel skal ha blitt diskutert. Kongen, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal ha deltatt.

Møtene skal i det minste delvis ha skyldtes oppstyret rundt prinsessens forlovede, Durek Verrett. I løpet av de tre årene Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise har vært et par, har det til tider stormet rundt prinsessens kjæreste.

Kronprinsen tror ikke det ender med at tittelen fjernes fra navnet hennes.

– Og så har jeg merket meg kritikken mot det som er sagt og gjort. Det er noe vi må forholde oss til. Vi er i en prosess nå hvor vi snakker om disse tingene for å prøve å finne en god vei videre og samtidig få med oss følelsene i samme retning. Resultatet blir best da. Vi ønsker å finne en god løsning, sier kronprinsen til DN.

Tidligere har ingen i kongehuset ønsket å verken bekrefte eller avkrefte om det er møter på gang. Men nå medgir Kronprinsen at det er en prosess, men sier at det ikke ser ut som det ender med at søsteren mister prinsessetittelen.

Nylig døde dronning Elizabeth, og vi så daværende prins Charles tre inn i rollen som konge. Det er en overgang kronprins Haakon også er født til å gjennomføre. Han er straks 50 år, ikke langt unna alderen daværende kronprins Haakon hadde da han tok opp kongsgjerningen. På journalistens spørsmål om dronning Elizabeths død minnet han om at det kanskje ikke er lenge til han selv skal overta, svarer han:

– Det jeg tenker mest på, det er den innsatsen hun la ned over veldig lang tid, hvor dyktig hun var i rollen sin, med stayerevne og viljekraft og hvordan hun løste sine oppgaver på en veldig god måte. Det er vel mer det jeg tenker at jeg lærer av Elizabeths liv og virke.

[YouPlaySinglePlayer video=»1040,2414,285491″]

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

De har vært gift i 91 år – og kjærligheten blomstrer

Trond Kristiansen

Broren til Viggo: – 22 lange og vanskelige år for vår familie