in ,

Kronprinsen i karantene

kronprins haakon

Slottet melder at Kronprins Haakon er i koronakarantene.

– Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er i karantene de neste dagene etter å ha blitt definert som øvrig nærkontakt til en person som har testet positivt for koronaviruset, opplyser kongehuset på nettsidene sine.


Samtidig sier slottet at Kronprinsen ikke har noen symptomer på sykdommen.

Kronprinsessen besøker vaksinesenter

Kronprinsesse Mette-Marit deltar som planlagt på besøk på vaksinesenteret i Bydel Grünerløkka i Oslo torsdag, opplyser slottet.

Når Kronprinsessen besøker vaksinesenteret vil hun møte noen av de ansatte, og få høre om deres erfaringer fra førstelinjen på vaksinesenteret. Hun vil også møte de som bistår i den praktiske organiseringen av arbeidet og de som leder arbeidet og koordineringen av vaksinasjonen i bydelen.

Det er Oslo-ordfører Marianne Borgen og bydelsdirektør Ellen Oldereid i Bydel Grünerløkka er som vertskap for besøket.

Slottet opplyser at besøket vil foregå utendørs i bakgården, og sier videre at det på grunn av dagens smittesituasjon er få plasser til media på dette besøket.

Se & Hør skriver at nyheten om kronprinsesse Mette-Marits besøk kommer bare kort tid etter at Mette-Marit måtte avlyse oppdrag som følge av forkjølelsessymptomer. Hun måtte i den anledning ta en PCR-test for covid-19, som senere viste seg å være negativ.

Ingrid Alexandra har hatt korona

Mens flere medlemmer av det svenske kongehuset har hatt korona, er det kun prinsesse Ingrid Alexandra i den norske kongefamilien som har hatt korona.

I august var prinsessen isolert hjemme på Skaugum, mens resten av kronprinsfamilien er testet, men avla negative prøver. Prinsessen ble heldigvis ikke alvorlig rammet:

– Hun kjente det litt, men hun har blitt bra igjen og er i gang igjen. Men det var en påminnelse for oss om at det ikke er helt over enda, sier kronprinsen til NRK.

I Sverige hadde både kronprinsesse Victoria og prins Daniel korona i mars.

– Kronprinsessen hadde forkjølelsessymptomer i går. Derfor satte hun og familien seg umiddelbart i karantene. I dag viste testene at kronprinsessen og prins Daniel var smittet med covid-19, sa hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Expressen da nyheten ble kjent.

I november i fjor testet Prins Carl Philip (41) og gravide prinsesse Sofia (35) positivt for viruset. Også de slapp med lett sykdom.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Alf Prøysen-klassiker blir julefilm

Jennifer Nettles

Hun mixer sammen ”O helga natt” og ”Hallelujah” – Resultatet blir magisk