Hjem Kjendisnytt Kronprinsen: Krevende å finne den riktige balansen

Kronprinsen: Krevende å finne den riktige balansen

Tirsdag meldte slottet at Prinsesse Märtha Louise frasier seg sine offisielle oppgaver. Kronprinsen sier det i prosessen har vært viktig å både ta hensyn til det norske folk og til kongefamilien.

I forbindelse med at nyheten ble offentliggjort sa Kongen at han tror dette er et forslag alle er fornøyde med. Tittelen beholder hun, og kong Harald uttalte at den aldri har vært et tema i denne prosessen.

Kronprinsen skal ha vært en sentral part i samtalene.

– Det er en løsning vi har kommet fram til, at søsteren min ikke lenger skal representere kongehuset offisielt. Det synes vi er en bra løsning, for her er det jo flere interessenter, sier kronprinsen ifølge Dagbladet til pressen.

Han legger til at man må ta hensyn til både det norske folk og kongefamilien. I likhet med kong Harald sier også Kronprinsen at det på en måte er veldig synd at det ble slik, ettersom Märtha Louise er veldig flink å representere. I likhet med Kongen, påpeker også kronprins Haakon at det er mange hun har samarbeidet med som har satt stor pris på den innsatsen hun har gjort med varme og engasjement gjennom flere tiår.

– Likevel så fant vi ut at dette var den beste løsningen i situasjonen vi er i nå, sier han til avisa.

Han sier også at det har vært krevende å finne den riktige balansen.

På VGs spørsmål om prinsessen kan gjøre comeback, svarer Kronprinsen følgende:

– Det vil vi ikke utelukke, men nå har vi bestemt oss for at hun skal slutte å representere kongehuset og ikke lenger ha beskytterskapene sine, sier kronprinsen til VG.

Relatert: Prinsesse Märtha Louise: – Min tittel pålegger meg et ansvar
Relatert: Durek Verrett: – Jeg har alltid ønsket å støtte forloveden min Märtha Louise, og jeg ønsker at hun skal være lykkelig

Beskytterskapsorganisasjonene som tidligere har hatt prinsesse Märtha Louise som beskytter, vil bli tilbudt beskytterskap fra andre medlemmer av kongefamilien.

Hvem i kongefamilien dette blir, er ennå ikke avgjort.

Hans Majestet Kongen har bestemt at Prinsessen skal beholde sin tittel. Kongen og Dronningen ønsker å takke Prinsesse Märtha Louise for den viktige innsatsen Prinsessen har gjort gjennom sitt offisielle virke i årtier. Hun har utført arbeidet med omsorg, hjertevarme og stort engasjement.

På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn, vil Durek Verrett bli en del av Kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere Kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at Kongefamilien deltar sammen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com