in ,

Bildene som viser kronprinsen øve seg på det livsviktige: – Det går mot en ny rekordsommer

Faksimile: Instagram / @redningsselskapet

Tirsdag var kronprinsparet på besøk hos Redningsselskapet.

Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Redningsselskapet på Honnørbryggen i Oslo. Her var de ifølge en pressemelding fra Redningsselskapet også med på en mindre redningsøvelse rett utenfor bryggekanten.

Relatert: På frigjøringsdagen: Kronprins Haakon la ned krans for å minnes de som mistet livet for Norge


Redningsselskapet peker på hjerte- og lungeredning som en viktig ferdighet alle kan lære. Under besøket fikk Kronprinsen forsøke dette i praksis: I rollen som livredder fikk han erfare hvordan man kan yte livsviktig tidlig innsats som redder liv – før den profesjonelle hjelpen kommer. 

Under det timelange besøket ble det også tid til gode samtaler med både faste og frivillige mannskaper, som har brukt våren til å øve og trene for det som ifølge generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind, kommer til å bli en unik sommer.  

Relatert: Kronprins Haakon med hyllest til dronning Sonja før kvinnedagen

– Det går mot en ny rekordsommer med stadig flere brukere av sjø og vann. Rekordutfarten de siste helgene har allerede understreket dette. 

Ifølge Lind stiller Redningsselskapet med tidenes beredskap i forkant av denne historiske båtsommeren.

Relatert: Kronprins Haakon: Ikke helt forberedt på å bli konge

– Redningsselskapet har aldri hatt flere kapasiteter og ressurser i beredskap enn ved inngangen til denne historiske båtsommeren.  På våre 52 redningsstasjoner rundt om på kysten finner du i tillegg til redningsskøytene et trettitalls «Rescue runnere», som er spesialbygde vannscootere beregnet på søk og redning. I år disponerer vi også sju nyutviklede støttefartøyer som kan slepe, lense og ta seg raskt frem i skjærgården, sier generalsekretær Rikke Lind. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sommerhytta-vinnerne: Vi kan ikke ta imot dette

Öde Spildo Nerdrum

Öde vil bort fra rampelyset: – Det blir litt som en tigger som danser for penger