lørdag, april 4, 2020

Kronprinsen takker norske helsearbeidere

Mest lest nå

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Fredag deltok kronprins Haakon på Helsedirektoratets fredagsmøte gjennom videosamtale. Da passet han på å takke helsearbeiderne for jobben de nå gjør.

– På vegne av oss andre i det norske samfunnet, så vil jeg gjerne si takk for den innsatsen dere alle gjør. Det er utrolig viktig at vi har kompetente mennesker som sitter og gir gode råd i en situasjon som dette, sa kronprinsen, ifølge NRK.

Han deltok på videokonferansen for å få en innføring i arbeidet helsevesenet gjør i disse dager for å bekjempe korona-epidemien.

Alle er berørt

– I kriser er informasjonsbildet ofte ufullstendig. Det er mange ting vi ikke vet, og bildet endrer seg veldig raskt. Da er det utrolig viktig å ha gode fagmiljøer, folk med kompetanse og erfaring, som kan lese dette bildet og tolke det på best mulig måte. I den situasjonen vi er i nå, så er det, blant annet, dere som gjør akkurat dette. Helsedirektoratet spiller en helt vital rolle, sa kronprinsen videre.

LES OGSÅ: Dette sier Kongen i sin tale til det norske folk

Til nå er det meldt om sju koronadødsfall i Norge, og 135 personer ligger innlagt på sykehus.

– Det er en spesiell situasjon for alle i Norge nå. Det er ingen som ikke er berørt av de tiltakene som er iverksatt, sa Haakon.

Fremmed og skremmende

Forrige uke, holdt kong Harald tale til det norske folket. Han snakket også om den usikkerheten mange av oss føler nå.

– Vi befinner oss i en situasjon som både er uvirkelig, fremmed og skremmende for oss alle. Vi kjenner verken igjen hverdagen vår eller verden rundt oss. Og fremdeles står vi bare ved begynnelsen av noe vi ikke fullt ut kjenner konsekvensene av.

Kongen sa videre at Norge og resten av verden er i en situasjon full av usikkerhet.

– Uvissheten gjør oss sårbare. Alvoret gjør oss engstelige. Den nye hverdagen kan gi oss en følelse av avmakt, sa kongen i talen.

LES OGSÅKong Harald og dronning Sonjas hilsen til det norske folk: Takk for at dere alle gjør det dere kan

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...