Hjem Kjendisnytt Kronprinsesse Mary fylte 50 – Danmark feirer kvinnen som temmet «Turboprinsen»

Kronprinsesse Mary fylte 50 – Danmark feirer kvinnen som temmet «Turboprinsen»

Del
X

5. februar fylte Danmarks kronprinsesse 50 år.

– Ja, jeg er meget privilegert, det er jeg helt klar over. Men jeg ser ingen motsetning i å være privilegert og engasjert. Det viktigste er, hvordan man engasjerer seg – og hvorfor, sier Kronprinsessen ifølge det danske Kongehus’ instagramkonto til avisen Jyllands-Posten.

I anledning Kronprinsessens fødselsdag har det naturligvis blitt trykket spaltemeter på spaltemeter med kongestoff i Danmark.

Det er også blitt malt et nytt portrett av henne. Maleriet som er utført av den spanske kunstneren Jesús Herrera Martínez er utstilt på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Det var kronprinsessen selv som fikk æren av å avduke bildet.

Ifølge danske TV 2 er det 22 år siden Mary Donaldson ble sittende mellom to brødre på restauranten Slip Inn, under OL i Sydney.

Prins Joachim hadde for moro skyld forsøkt å innbilde Mary at han var en OL-deltaker.

Men den da 28 år gamle Mary falt i prat med den andre broren, som presenterte seg som Frederik. De fant tonen, og holdt kontakten etter Frederik måtte tilbake til Danmark.

De møttes i skjul helt til høsten 2001. Nyttårsaften 2001 ble hun smuglet inn i landet for å feire sammen med kronprinsen og gode venner.

Dagen etter hadde kronprinsen kongelige plikter. Mens hun satt i sofaen og så på TV, gikk Frederik ut for å skifte. Og da han kom tilbake, hadde han på seg full gallauniform. Mary Donaldson syntes han så guddommelig vakker ut.

– Hadde jeg kunnet dansk på den tiden, hadde jeg nok sagt: «Nei, hvor har jeg scoret over evne», har hun senere ifølge TV 2 sagt i sin tale til kronprinsens 50-årsdag for tre år siden.

Marys egen merkedag skulle ifølge Se & Hør vært feiret med en gallamiddag på Rosenborg slott, men coronaviruset har tvunget slottet til å tenke annerledes.

At kronprinsessen kommer til å bli feiret av mann og barn på hjemmebane, er helt sikkert. Kronprins Frederik (53) kunne ikke vært lykkeligere med valget av livsledsager. Mary har gitt ham den familien han drømte om som barn.

– Min mor lot barnepiker og guvernanter oppdra meg. Jeg hadde ikke mye å gjøre med mine foreldre før jeg var 21 år. Da jeg var liten, ble jeg presentert for dem, nyvasket og nybørstet, før jeg ble lagt, fortalte Frederik ifølge Se & Hør i et intervju med det amerikanske magasinet Parade.

Prinsen gjorde opprør på sin måte, og en stund gikk han under tilnavnet «Turboprinsen». Men da han var i begynnelsen av 30-årene, traff han australske Mary Elizabeth Donaldson, som altså «temmet» den opprørske villbassen og gjorde han til en familiefar.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com